Haberler

İlk İşim Girişim" Yarışması Başlıyor

Çalık Holding ve Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen "İlk İşim Girişim" yarışması üniversite tanıtım toplantılarıyla başladı.

Çalık Holding ve Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen "İlk İşim Girişim" yarışması üniversite tanıtım toplantılarıyla başladı.

Çalık Holding açıklamasına göre, Çalık Holding ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nin (YTÜ) bu yıl ikincisini düzenlediği "İlk İşim Girişim" proje yarışması kapsamında, üniversite öğrencilerine yönelik bilgilendirme toplantıları gerçekleştiriliyor.

Üniversitelilerin yarışmaya katılımını artırma ve girişimci gençlere rehber olma hedefiyle yola çıkan Çalık Holding ve YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi'nin (TTO) ilk durağı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) oldu. Yarışmanın tanıtılması için KTÜ kampüsünün merkezine kurulan "İlk İşim Girişim" standında öğrencilere yarışma hakkında bilgiler verildi.

Tanıtım toplantıları kapsamında 25-26 Mart'ta İnönü Üniversitesi'nde, 27 Mart'ta Mersin Üniversitesi'nde, 30-31 Mart'ta Selçuk Üniversitesi'nde ve 1-2 Nisan'da Dokuz Eylül Üniversitesi'nde stant kurularak bilgilendirme seminerleri yapılacak. Etkinliklerin İstanbul ayağında ise Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa ve Beşiktaş Kampüsleri'nde tanıtım stantları açılacak.

-1 milyon liraya kadar yatırım imkanı

"İlk İşim Girişim" proje yarışması, girişimciliğin bölgesel ve ulusal kalkınma açısından öneminin anlaşılmasını sağlamak, öğrencilerin girişimciliğe ve inovasyona olan ilgilerini artırmak, inovatif, ilginç, topluma faydalı ve kar getirebilecek iş fikirleri ortaya çıkarmak amacıyla düzenleniyor. Yarışma kapsamında her yıl belirlenen tarihlerde proje başvuruları alınarak bu projeler önde gelen akademisyenler ve sanayiciler tarafından değerlendiriliyor.

Başvuruların değerlendirilmesinin ardından finale kalan ilk 10 girişimci adayı fikirlerini savunacak. Yapacakları sunumlarla jüriyi ikna eden ilk 3 proje sahibi, Çalık Holding'den 1 milyon liraya kadar yatırım alma imkanına sahip olabilecek. Ayrıca yarışmada birinci seçilen proje sahibine de YTÜ Kuluçka Merkezi'nde bir yıl boyunca ücretsiz ofis, altyapı, genel gider desteğiyle birlikte YTÜ TTO tarafından mentorluk hizmetleri verilecek.

"İlk İşim Girişim" yarışması için başvurular 30 Nisan'a kadar "www.ilkisimgirisim.com" web adresinden yapılabilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Yıldız Teknik Üniversitesi Çalık Holding Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title