Haberler

İlk Hava Şehidi Ahmet Fehmi Anıldı

Eskişehir’de, ilk hava şehidi Ahmet Fehmi için bir anma programı düzenlendi.

Eskişehir'de, ilk hava şehidi Ahmet Fehmi için bir anma programı düzenlendi.

Eskişehir Kültür Sanat Derneği (ÜSKÜDER), Emekli Subaylar Derneği, Emekli Astsubaylar Derneği, Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği, Muharip Gaziler ve Türk Hava Kurumu tarafından, Eskişehir'in ilk şehidi hava pilot üsteğmen Ahmet Fehmi için şehitlik önünde anma programı düzenledi.

Anma sırasında konuşan Eskişehir Kültür Sanat Derneği Başkanı Gazi Durusu, 2'inci İnönü Savaşı'nda 25 Mart 1921 tarihinde Eskişehir Muttalip Bölgesi'nde arızalanan uçağın yere çakılması sonucu şehit olan ilk hava şehidi Ahmet Fehmi'yi anmak için toplandıklarını belirtti. Bilinmeyen yerel değerlere sahip çıkıldıkça, tarihten güç alıp geleceğe umutla baktıkça, halkın demokratik yaşamına katkı sağlamış olacağını dile getiren Başkan Durusu, Şehit Pilot Üsteğmen Ahmet Fehmi adının da Kızılcıklı Mahmut Pehlivan ve Behiç Erkin gibi kent belleğine kazanılması gerektiğini söyledi.

Anma programı Ahmet Fehmi için okunan şiir, şehitliğe bırakılan çiçek ve karanfiller ile sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Durusu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title