Haberler

İlk Dersimiz: Okulumu İstiyorum!

Güncelleme:

Şanlıurfa'da Müslüm Gülel İlkokulu'nun ortaokula dönüştürülmesine tepki gösteren öğrenci ve veliler, protesto amaçlı okulun önünde ders işledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 4+4+4 sistemi kapsamında okul dönüşümleri devam ediyor. Okulların ilk ve ortaokul olarak ayrılması bazı yerlerde çocukların evlerinden uzak okullarda eğitim görmelerine neden oldu.

Sıkıntının yaşandığı okulların başında gelen Müslüm Gülel İlkokulu'nun ortaokula dönüştürülmesi okula yakın olan mahallelinin tepkisine neden oldu. Daha önce de yaptıkları açıklamalarla okulun dönüştürülmesine karşı çıkan mahalle sakinleri, çocuklarını Akşemsettin İlk Okulu'na göndermeyeceklerini söyledi. Müslüm Gülel Orta Okulu önünde toplanan bir grup öğrenci ve öğrenci velisi, yaşananları protesto etmek için okulun önünde ders yaptı. Üzerinde 'okulumu istiyorum' yazılı yazı tahtasıyla eyleme katılan öğrenciler ise başka okula gitmeyeceklerini, yalnızca kendi okullarını istediklerini söyledi. Üç çocuğunu okula gönderdiğini belirten öğrenci velisi Remziye Özer, "Okul çok uzak. Arabayla gitmemize rağmen git git bitmiyor. Şimdi o küçük çocuklar nasıl gitsin o okula. Servisi yok, kantini yok, hiçbir şeyi yok. Şartları hiç iyi değil. Benim çocuklarım okula gitmesin mi, okumasın mı? Rica ediyorum bir çare bulsunlar. Milli eğitimden rica ediyorum bunları düzeltsinler" dedi.

'GOOGLE'A BAKIP KARAR VERİYORLAR'

Okulun dönüştürülmesine tepki gösteren bir başka mahalle sakini Mehmet Aslan ise, milletvekillerine sitem etti. Aslan, "Bizi temsil ediyor. İsmini de söylüyorum… Yahya Akman. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili. Adam bana diyor ki, 'akıl yok mu sizde, çocuklarınızı başka okula gönderin.' Adamın bana verdiği cevap bu. Adam milletvekili olmuş, millet meclisine girmiş adam okulların Milli Eğitim Bakanlığı sistemi üzerinden kayıt yapıldığını bilmiyor. Telefonu yüzümüze kapatan milletvekilleri oldu. Bundan sonra çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz. Gönderemiyoruz. Şov olsun diye biz gelip bunu burada yapmıyoruz. Hükümet sesimizi duymuyor. Milletvekilleri duymuyor. Kağıt üzerinde bu işi halletmek nedir? Gelip görsünler. Gelip okulun fiziki şartlarını bir görsünler. Bir göz önünde bulundursunlar. Yaklaşık 200 tane öğrenci var. Adam google'dan bakıyor. Diyor ki, 'Müslüm Gülel ile Akşemsettin arası 600-700 metre.' Adam uçakla mı gidecek, havadan mı okula inecek? Buradan bakıldığında öyle belki ama aşağıdan fiziki olarak incelendiğinde bir, iki kilometreyi bulacak. Bu çocukların oraya gitmesi zaten imkansız. Bırakın gitmeyi çocuk oraya kadar çantasını bile taşıyamaz. Biz toplanmaktan utanıyoruz, onlar utanmıyor. Yazık ya, Allah'tan korksunlar. Akşam kafalarını yastığa koyduklarında acaba vicdanları rahat mıdır? Bir haftadır çocuklar okula gidemiyor. Bu memleketin valisi yok mu? Bu memleketin milli eğitim müdürü yok mu? Bu memleketin 12 tane milletvekili yok mu? Niye sesimizi duymuyorlar? Niye duygularımızla oynuyorlar? Milli eğitim müdür bana diyor ki, 'idare et.' Senin çocuğun idare ediyor mu" diye dert yandı.

'SERVİS TUTULSUN'

Bir başka öğrenci velisi olan Emine Kırmızı ise, "Bu çocuklara yazıktır, günahtır. Bu çocuklar okula gitmediği için huyları değişecek. Hırsız olur, mafya olur, her türlü şey olabilirler. Üç tane öğrencimize servis tutuyorsa gitsinler. Tutmuyorlarsa okulumuzu geri versinler. Bu çocuklar o okula böyle gidemezler" diye konuştu.

'BİR MÜDÜR YARDIMCISI BUNU YAPTI'

Müslüm Gülel İlkokulu'nun Aile Birliği Başkanı İbrahim Polatkol ise bir müdür yardımcısı kendisini müdür yapılması için bunu yaptığını iddia etti. Polatkol, "Bunu yapan vicdansız bu aileleri hiç düşünmediler mi? Bu küçük çocukları hiç düşünmediler mi" dedi.
İLK DERS "OKULUMUZU İSTİYORUZ" OLDU

Daha sonra öğrenciler ve velileri okul önünde toplanarak ders yaptı. Okulun giriş kapısında öğrenci velisi Mehmet Arslan tahta başına geçerek eğitim verdi. İlk olarak tahtaya"Okulumuzu İstiyoruz" yazan Mehmet Arslan öğrencilere bu yazıyı ilk olarak hece hece okuttu ve daha sonra hep bir ağızdan okumasını istedi. Yapılan eylemin ardından öğrenciler ve veliler sessizce dağıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mehmet Aslan Şanlıurfa Eğitim Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title