Haberler

    İlk Ders

    Ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın görüntülü telefon konuşması, Başbakan Binali Yıldırım'ın canlı yayın bağlantısı konuşması ve 15 Temmuz gecesi yaşananların görüntülerinin yer aldığı video izletildi.

    Ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın görüntülü telefon konuşması, Başbakan Binali Yıldırım'ın canlı yayın bağlantısı konuşması ve 15 Temmuz gecesi yaşananların görüntülerinin yer aldığı video izletildi. Öğrenciler sessiz bir şekilde o gece yaşananları seyretti. Dağıtılan broşürde ise 15 Temmuz gecesi yaşananlar, demokrasi meydanları ve 241 şehidin fotoğrafları yer aldı.

    "O gün ne oldu?" başlığıyla 15 Temmuz gecesi meydana gelen olaylar saat saat anlatıldı. 15 Temmuz sözlüğü kısmında ise Cumhuriyet, demokrasi, Meclis, darbe, cunta ve FETÖ/PDY'nin tanımlarına yer verildi. "Direniş" bölümünde şu ifadeler yer aldı: "Her biri ayrı bir destan yazdı. Tankların, tüfeklerin, uçakların karşısına çelikten imanlarıyla çıktılar. Çünkü iman varsa imkan da vardı."

    Eğitim '15 Temmuz' dersiyle başlarken okullar darbe girişimi şehitlerinin fotoğraflarıyla donatıldı. İzmir Buca'daki Vali Rahmibey İlkokulu'nda da Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in afişi asılıydı.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Binali Yıldırım Politika Güncel Haberler

    title