Haberler

İlk Defa Antep'ten Önce Davrandık

Güncelleme:

Gaziantep, pide ekmeğini tescil etmek için TPE'ye başvuru yapmaya hazırlanırken, Urfa'nın hem tırnaklı hem de açık ekmek için daha önce başvuru yaptığı ortaya çıktı.

Sahip olduğu lezzetleri ve kültürel zenginlikleri komşularına ve başka yerlere kaptıran Şanlıurfa bu kez tırnaklı ekmek için hızlı davrandı. Urfa'nın tüketim listesinde hemen hemen ilk sırayı alan tırnaklı ekmek için Gaziantep patent için başvuruya hazırlanırken, Urfa'nın başvurusunu yaptığı ortaya çıktı. Mart ayında Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Gaziantep ekmeği olan pidenin coğrafi işaretini almak için Türk Patent Enstitüsüne (TPE) tescil başvurusunda bulunacağını açıklamıştı. GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, "Geleneksel yemekleriyle Gastronomi dalında UNESCO yaratıcı şehirler ağına girmeyi başaran ilk Türk şehri olan Gaziantep, yerel ekmek çeşitleriyle de bu başarıya katkı sunacaktır" ifadesini kullanmıştı. Urfa'nın TPE'ye yaptığı başvuruda ayrıca açık ekmek için de tescil istediği ortaya çıktı. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Yaşam Kültür Sanat Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

27dilok:

Antep trk şehri değildir . her iyi şeyde oluğu gibi bunda da kendinize mal etmeyin. Antebin en az 70 i Kürt dür. Köylerinin hemen hepsi Kürt köyüdür. HDP dışındaki partilerde Kürt yok mu sanıyorsunuz. Antepli Kürtlerin e-70 i akp ye veriyor. mhpye veren bile var.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title