Haberler

İlk Cemreyle Güney Ege'ye "Bahar" Geldi

Baharın müjdecisi olan cemrelerden ilki havaya düştü, Güney Ege'ye adeta bahar geldi.

Baharın müjdecisi olan cemrelerden ilki havaya düştü, Güney Ege'ye adeta bahar geldi.

Halk arasında baharın gelişini müjdelediği kabul edilen, Arapça "kor ateş" anlamına gelen ve ısınmayı ifade eden cemrelerin ilki havaya düştü. Cemrenin düşmesiyle, doğal güzellikleriyle ünlü Güney Ege'de hava sıcaklığı arttı.

Marmaris ve Datça yarımadalarında kırlar rengarenk çiçeklerle kaplandı. Badem ağaçlarının açan çiçekleri güzel manzaralar oluşturdu. Marmaris'te birkaç gün etkili olan soğuk havanın ardından güneşin yeniden yüzünü göstermesini fırsat bilenler, deniz kenarlarında yoğunluğa neden oldu. Bazı vatandaşlar Uzanyalı sahili, Halk Plajı ve Yatlimanı'nda yürüyüş yaparken, birçok kişi de iskelelerden balık tutmaya çalıştı. Öğle tatiline çıkan öğrenciler ve çalışanlar ise kıyıdaki kafeteryalarda vakit geçirdi.

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ilçede hava sıcaklığı 15 derece olarak ölçüldü. İlçede ısınan havanın hafta sonu da etkisini sürdürmesinin beklendiği kaydedildi.

Öte yandan, ikinci cemre 27 Şubat'ta suya, üçüncü cemre ise 6 Mart'ta toprağa düşecek.

Kaynak: AA / Yerel

Güney Ege Marmaris Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title