Haberler

İlk Başvuru Vali ve Eşinden

BURDUR'da çipli kimlik kartlarının dağıtımı uygulaması kapsamında ilk kartlar Vali Şerif Yılmaz ve eşi Hilal Yılmaz'a verildi.

BURDUR'da çipli kimlik kartlarının dağıtımı uygulaması kapsamında ilk kartlar Vali Şerif Yılmaz ve eşi Hilal Yılmaz'a verildi.

Çipli kimlik kartlarının dağıtılacağı 10 pilot ilden biri olan Burdur'da, pazartesi günü başlayacak başvurular öncesi Vali Şerif Yılmaz ve eşi Hilal Yılmaz, Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne gelerek kart başvurusu yaptı. Vali Yılmaz ve eşi, parmak, avuç içi ve el izi vererek çipli kimlik kartı başvurusunda bulundu. Çipli kimlik kartı müracaatından sonra Nüfus Müdürlüğü koridorunda sergilenen Osmanlıca yazılı nüfus cüzdanlarını inceleyen Vali Yılmaz, "Yeni kimlik kartı müracaatını bugün ilk olarak biz yaptık. Arkadaşlarımız başarılı şekilde müracaatımızı tamamladı. Cumhuriyet dönemimizle beraber Nüfus Hürriyet Cüzdanı diye kullandığımız defterler vardı. Bilahare tek yapraklı kimlik kartlarına dönüştü. Şu anda içinde bilgilerin hapsedildiği, parmak izlerinin de dahil olduğu ve bilgilerin çiplere yüklendiği, vatandaşımızın bildiği şekliyle ehliyetlere benzer yeni kimlik kartlarımızı dağıtmaya başlayacağız. Bölge illerimizden Antalya ve Isparta'dan da isteyen ve talep olduğu takdirde müracaatlar ilimizde alınacak" dedi.

Kart başvurularının randevu sistemiyle ve sırayla yapılacağını aktaran Vali Yılmaz, "Bir plan dahilinde tüm vatandaşımıza yoğunluk olmadan, kargaşa yaşanmadan kimlik kartların verilmesini gerçekleştirmiş olacağız. Bununla ilgili arkadaşlarımız gerekli eğitimleri kursları aldı. Teknik altyapı olarak da donanım sağlandı. Bugün itibariyle de başlamış olduk. Hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. - Burdur

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hilal Yılmaz Şerif Yılmaz Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title