Haberler

İlim Eğitim ve Kültüre Hizmet Derneği'nden, Öğrenciler Yararına Kermes

Zonguldak İlim Eğitim ve Kültüre Hizmet Derneği tarafından öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

Zonguldak İlim Eğitim ve Kültüre Hizmet Derneği tarafından öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

Zonguldak İlim Eğitim ve Kültüre Hizmet Derneği tarafından 8. geleneksel öğrenciler yararına yapılan kermeste, Zonguldak Valiliği önünden Mehteran Takımı ile birlikte Soğuksu MTA karşısında kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Kermese, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Gönül Demirsu, SGK İl Müdürü Kamuran Öner, Zonguldak İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, şube müdürleri, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kermeste, Zonguldak Özel Dernek Yurtlarını temsilen konuşma yapan Şükrü Bostancı, "Burada yaptığımız toplantı bir kermes adı altında ama işin sadece görünüşüne bakmadan fiziki yönüyle değerlendirmeden Zonguldak'ımızın çok değerli hayır sever vatandaşlarımızın bir araya geldiklerinde güzel niyetleriyle neler yapabileceklerinin çok güzel bir örneğini görüyoruz. Adı kermestir ama buraya toplanan insanların hedefleri ve niyetleri çok büyüktür. Bu derneklere yapılan yardımların bir kuruşu dahi zayi olmadan öğrencinin hizmetinde kullanılıyor. Hiçbir dernek, vakıf gösteremezsiniz ki bin 500'e yakın orta öğretim ve üniversite öğrencilerine meccanen yıllarca böyle hizmet etsin. Onun için bu hizmet çok önemlidir. İnsana yapılan hizmettir. İnsana yapılan yatırımdır. Kermesimizin herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Ardından konuşma yapan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, "Bu derneklerde yetişen çocuklardan ne inançlarına karşı, ne memleketine isyan eden, ne de serseri çıkıyor. Tamamen bu memleketi seven adam gibi adamlar çıkıyor. Ben destek veriyordum ve bundan sonrada hep destek vereceğim. Bunun sonucu ne olursa olsun. Çünkü insanların ön yargılarından kurtulduğu gün bu memleket çok daha ileriye gidecektir. Bu memleketin bu duruma getirilmesindeki tek sebep ön yargılardır. Kimse kimseyi kandırmadan, kimse kimseye bir laf dokundurmadan hep birlikte ileriye yürüyeceğiz. Bu kermesi hazırlamakta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra konuşma yapan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, "Türk milleti olarak biz yardımlaşmayı ve paylaşmayı en önde tutan milletlerden bir tanesiyiz. Öğrencilerimize yardım etmek için ellerini taşın altına koymuşlar. Bun başarmak üzere yola çıkmışlar. Yürekten kutluyorum. Derneklerde kalan öğrencilerimize üstün başarılar diliyorum. Kermeste emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşma yapan Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ise "Türk milletinin mayasında yardımlaşma duygusu vardır. Yardım yapan bir topluma sahibiz. Onun için rabbimize şükrediyoruz ki böyle bir vatanda, böyle bir toplumda dünyaya geldik ve bu güzel insanlarla bir yaşam sürüyoruz. Yardımlaşma duygusunun belki de en önemli kısmını da bu anlamda gençlerimiz oluşturmaktadır. Öğrencinin maddi durumuna bakılmaksızın tahsil ettiği eğitim sebebiyle topluma daha sonra faydalı olacak ve mimarı olacak sebebiyle yardımı hak eder deriz. Dolayısıyla bu dernekler ve diğer dernekler bu işe mimardarlık yapıyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ve beraberindekiler kermes açılışında dua okuyarak kurdeleyi kesti. Ardından Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ve beraberindekiler kermesi gezdi.

Ayrıca kermeste 3 gün boyunca Zonguldak Kızılay Kan Merkezi tarafından kan kampanyası gerçekleştirileceği belirtilerek, tüm Zonguldak halkı kan bağışına davet edildi. Kermesin 10 gün süreceği belirtilirken, kermese Aydın'dan getirilen devenin kermese katılanlar tarafından ilgi gördü. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erol Ayyıldız Ali Bektaş Kozlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title