Haberler

İlik Nakli Yapılan Hastalar, Moral Gecesinde Buluştu

Türkiye'nin pek çok kentinden Kayseri'ye gelerek Şahinur Dedeman Kemik İliği Nakli ve Kök Hücre Tedavi Merkezi'nde nakil olan hastalar bir araya geldi Gecede, Fenerbahçeli futbolcuların imzaladığı Mehmet Topal'ın forması, kısa süre önce ilik nakli olan hastaya hediye edildi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Şahinur Dedeman Kemik İliği Nakli ve Kök Hücre Tedavi Merkezi'nde nakil yapılan hastalar, moral gecesinde bir araya geldi.

ERÜ Rektörlüğü yemekhanesinde yapılan etkinlikte, Edirne'den Mersin'e, Erzurum'dan İstanbul'a Türkiye'nin farklı kentlerinden kemik iliği nakil olmak için Kayseri'ye gelen hastalar buluştu. Aileleriyle geceye katılan hastaları, tedavi sürecinde onlara destek olan doktorları ve hastane personeli de yalnız bırakmadı.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, kemik iliği nakli merkezi yapılmasında katkılarını esirgemeyen Dedeman ailesine teşekkür etti.

Tıp alanında sadece iyi tanı kurmanın, iyi tedavi yöntemi kullanmanın yeterli olmadığına dikkati çeken Keleştemur, "Bazı hastalıklarda ama özellikle de kanser gibi hastalıklarda hekimlerin empati yapmaları, onları ailelerin bir ferdi gibi kabul etmeleri çok önemli. Bunun en güzel örneğini bu ünitedeki hocalarımızda görürüz. Onlara emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Organizasyon Komitesi yürütücüsü Doç. Dr. Leylagül Kaynar da 17 yıl önce kurulan Kök Hücre Tedavi Merkezi'nin zamanla çok büyüdüğünü, Türkiye'nin farklı kentlerinde yaşayan bine yakın hastaya nakil yaptıklarını söyledi.

Tedavi sürecince hastalara destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Kaynar, "Bazen birlikte ayağımız tökezledi, sendeledik. Bazen gözyaşlarımızı tutamadık, bazen de sevincimiz göğe yükseldi. Ama ne olursa olsun birlikte üzüldük, birlikte sevindik. Her birinizin ayrı ayrı belgesellere, filmlere konu olacak hayatlarınız var.  İstedik ki birlikte geçirdiğimiz, bir yandan hatırlamak dahi istemediğimiz ancak güzel günleri de olan zamanlara yenilerini ekleyelim, bir arada olalım" şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Ali Maraşlıgil ise İslam dininde hiçbir hastanın ümitsizliğe düşme lüksü olmadığını çünkü Allah'ın bütün hastalıkların şifasını da yarattığını dile getirdi.

Hastalıkların Allah'ın takdiri olduğunu ifade eden Maraşlıgil, "Allah o kulunu seviyorsa, günahlarını kefaret sayar. En büyük hastalık aslında imansızlıktır. Allah'a şükür ki imanımız, ümidimiz var. Allah hep hastaların yanında. Biz buraya gelirken Allah'ın sizin yanınızda olduğunu bildiğimiz için buradayız. Acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

- Fenerbahçeli futbolculardan hastalara destek

Konuşmaların ardından Fenerbahçeli futbolcular Salih Uçan, Mehmet Topuz, Moussa Sow'un imzaladığı Mehmet Topal'ın forması kura ile bir hastaya verildi.

Formasını alan Adnan Bayındır, 5 ay önce ilik nakli olduğunu, formayı Fenerbahçeli kardeşine hediye edeceğini söyledi.

Etkinlikte geceye destek veren Kayseri Büyükşehir Belediyesine, Talas, Kocasinan, Melikgazi belediyelerine ve bazı firmalara plaket takdim edildi. İlik nakli ile sağlığına kavuşan bazı hastalar programda hastalık süreçlerini anlattı. bazıları da yazdıkları şiirleri okudu. Gece, semazen ekibinin gösterisiyle sona erdi. - Kayseri

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Topal Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title