Haberler

Ilıcalı'nın Akrabaları, Tcdd'nin Açıklamasına Tepki Gösterdi

Kadıköy Feneryolu'ndaki tren kazası sonucu hayatını kaybeden akademisyen Ebru Ilıcalı'nın yakınları, TCDD'nin yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Kadıköy Feneryolu'ndaki tren kazası sonucu hayatını kaybeden akademisyen Ebru Ilıcalı'nın yakınları, TCDD'nin yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Feneryolu İstasyonu'na gelen Ilıcalı'nın kız kardeşi Canan Fergan, TCDD'nin sitesinden yaptığı açıklamanın görgü tanıklarının ifadeleriyle uyuşmadığını savunarak, açıklamaya tepki gösterdi. Fergan, "Devlet Demir Yolları'nın internet sitesinden yaptığı açıklamayı okuduğumuzda şaşkınlığa düştük. Tamamen gerçeği saptıran, gerçeğin çok dışında ifadeler bulunan bir açıklama yapıldı. Feneryolu Tren İstasyonu'nda devlet demir yollarının gerekli güvenlik tedbirlerini uygulamamasından, görevlerini gereği gibi yerine getirmeyenlerin varlığından dolayı yaşamını kaybeden Ebru Gültekin Ilıcalı ile ilgili olarak, Ebrumuz'un katlinden bir hafta sonra Devlet Demir Yolları'nın resmi web sitesinde yapılan basın açıklamasında yer alan beyanlar, görgü tanıklarının ifadelerinin aksine ve tamamıyla Devlet Demir Yolları'nın kendi kusurlarını örtmek amacıyla oluşturduğu, sorumluluktan kurtulmaya yönelik tek yönlü, talihsiz beyanlardır. Devlet Demir Yolları idaresini, bu hakikati yansıtmayan açıklamasından dolayı kınıyor ve bu ölümden sorumlu olan herkes yargılanana, cezalandırılana ve başka can kayıplarının engellenmesi için göstermelik eğil, hakiki ve sürekli önlemler alınana dek davanın takipçisi olacağız" dedi.

Olayın arkasından TCDD yetkililerinden en azından bir taziye beklediklerini dile getiren Fergan, "En azından TCDD Genel Müdürü'nün çıkıp, 'Kusurluları araştırıyoruz. Üzgünüz' şeklinde açıklama yapmasını beklerdik. 'Üzgünüz' açıklaması görmedik. Onun yerine bugün yaptıkları açıklamada tamamen tanıkların ifadelerinin dışında bir takım beyanlar bulunuyor. Bunu da hayretle izliyoruz" diye konuştu.

Binnaz Akgün ise, TCDD'nin resmi sitesinde yapılan açıklamada, Ege'nin içinde bulunduğu bebek arabasının kapalı olduğunun belirtildiğine dikkat çekti. Akgün, "Bütün tanıkların hepsi, bebek arabasının açık ve çok büyük bir bölümünün trenin içerisinde olduğunu söylüyorlar" diyerek yapılan açıklamaya tepki gösterdi.

Canan Fergan, TCDD'nin yaptığı açıklamada bebek arabasının trenin kapısına sıkışık bir haldeyken, trenin hareket ettiğini kabul etmediğini ifade ederek, yapılan açıklamaya tepki gösterdi.

Ilıcalı'nın ailesi yaptıkları açıklamanın ardından Feneryolu Tren İstasyonu'ndan ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ebru Gültekin Ilıcalı Kadıköy Tcdd Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title