Haberler

Ilıcalı, Kahve Kahve Gezip Yeni Anayasayı Anlattı

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, referandum çalışmalarına aralıksız sürdürüyor.

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, referandum çalışmalarına aralıksız sürdürüyor. Ilıcalı'nın bu seferki durağı Erzincankapı'daki kahvehaneler oldu.

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, şehri adım adım gezerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatmaya devam ediyor. Ilıcalı, referandum çalışmaları kapsamında Erzincankapı esnafını ziyaret ederek 20'den fazla kahvehanede hemşehrilerine yeni anayasayı örneklerle anlattı. Vatandaşın 'tek adamlık' ve 'rejim değişikliği' ile ilgili sorularını da yanıtlayan Ilıcalı "Bu iddialar tamamen asılsız. Zaten yalan söylemeden 'Hayır' propagandası yapmak imkansız çünkü iddiaları gerçek dışı. Neymiş efendim rejim değişiyormuş, tek adamlık geliyormuş. 18 maddeyi tek tek inceleyelim,rejim değişikliğine yönelik tek bir ibare bile bulamayız. Tek adamlık iddialarına gelince, mevcut sistemde Cumhurbaşkanına sadece vatana ihanetten soruşturma açılabilirken yeni sistemle bütün idari suçlarla ilgili cumhurbaşkanı hakkında soruşturma başlatılabilecek. Milletin vekili olarak halkı doğru bilinçlendirmek bizlerin görevi. Şimdiki Türkiye'ye her yönüyle dar gelen bu anayasa artık miadını doldurdu. Yeni anayasa ile ülkemizde yeniliklerin olacağını daha şimdiden görebiliyoruz. Öncelikle darbeci zihniyetlerin hazırladığı anayasadan kurtularak daha özgürlükçü daha etkin bir anayasa ile ülkemizi şaha kaldıracağız." dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ilıcalı AK Parti Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title