Haberler

Ilıcalı "Erzurum ve Bölgesinin Enerji Potansiyelini Kullanmalıyız"

Bulduğu her fırsatta Erzurum’un ve Erzurumlu’nun sorunlara çözüm arayan Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum’un kömür rezervini ve jeotermal enerjinin kullanımını meclis gündemine taşıdı.

Bulduğu her fırsatta Erzurum'un ve Erzurumlu'nun sorunlara çözüm arayan Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum'un kömür rezervini ve jeotermal enerjinin kullanımını meclis gündemine taşıdı. Ilıcalı, ayrıca nüfus azlığı nedeni ile yatırım onayı alınamayan doğalgaz hattı projelerinde de esneklik yapılması gerektiğinin altını çizdi.

TBMM yoğun gündemi içerisinde 312 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına dair kanun teklifi görüşmeleri devam ediyor. 3 Haziran tarihli Genel Kurul oturumunda söz alan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum ve bölgesinde yer alan jeotermal enerjinin kullanımına yönelik termik santral kurulmasına verdiği destekten dolayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a teşekkür etti. Konuşmasında, bölgede yer alan kömür rezervlerine dikkat çeken Ilıcalı, kömür kaynaklarının değerlendirilmesi ve jeotermal enerjinin hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, ayrıca bölgenin en büyük sorunu olan ve nüfus azlığı nedeni ile yatırım onayı alınamayan doğalgaz hattı projelerinde esneklik yapılması gerektiğini ifade etti. Bölgenin kalkınması için bu konuların önemli olduğunu dile getiren Ilıcalı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak' ın bu konudaki düşüncelerini talep etti.

Genel Kurulda gelen soruları cevaplayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ise Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa IIıcalı' nın sorusuna cevaben, Bakanlığa geldiği günden itibaren Hükümetin ve İktidarın bugüne kadar uyguladığı politikalarda yerli enerji ve yerli kaynakların kullanımının ön planda olduğunu belirterek bu hususun Hükümetin ana politikalarından birisi olacağını vurguladı. Albayrak, "Sadece Erzurum değil; Eskişehir, Konya, Afyon, Trakya, Afşin, Çayırhan, Soma, Türkiye'nin birçok yerindeki doğal kömür rezervlerimizi ve kaynaklarımızı maksimum kullanmak için bu dönemde buna daha fazla eğileceğiz." dedi.

Erzurum'un gelişmesi ve Erzurum halkının refah seviyesini artırmak için her konuda hemşehrilerinin yanında olan Ilıcalı, enerji konusunu da çeşitli şekillerde gündeme getirerek bölgedeki jeotermal enerji kaynaklarının belirlenmesi ve kullanılması için Maden Tetkik Arama Enstitüsü (MTA) ile toplantılar yapmış, uzman ekiplerin Erzurum'a gelerek incelemeler yapmasını sağlamıştı. Bölgenin jeotermal kaynaklarının belirlenmesi ve kullanılması için MTA tarafından yürütülen çalışmalar ise halen devam ediyor. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ilıcalı Berat Albayrak AK Parti Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title