Haberler

Ilıcalı'dan, "Türkiye'deki Büyük Ulaşım Yatırımları ve Üniversite İlişkileri" Konferansı

AK Parti 2.sıra Erzurum Milletvekili adayı Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Nenehatun Kültür Merkezinde Genç Vizyon Kulübünün düzenlemiş olduğu “Türkiye’deki Büyük Ulaşım Yatırımları ve Üniversite İlişkileri” konulu konferans verdi.

AK Parti 2.sıra Erzurum Milletvekili adayı Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Nenehatun Kültür Merkezinde Genç Vizyon Kulübünün düzenlemiş olduğu " Türkiye'deki Büyük Ulaşım Yatırımları ve Üniversite İlişkileri" konulu konferans verdi. Konferansı Atatürk Üniversitesinden öğrenciler, ortaöğretim öğrencileri katıldı.

AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Ana başlık olarak Ulaştırma Yatırımları ve Türkiye'nin potansiyeli, Kara ulaşımı, Hava Ulaşımı, Deniz Ulaşımı, Raylı Ulaşım, Ulaştırma Yatırımları ve İstanbul Projeleri, Ulaştırma Yatırımları ve Üniversite İlişkileri: Uygar Öğrenci, Değerlendirme ve Kaynaklar başlıkları altında öğrencilere hem kendi deneyimlerini hem de Türkiye'de trafik sorunları konusunda öğrencilere bilgiler verdi.

Mustafa Ilıca'lı belirlenen konu başlıkları altında kendisini dinlemeye gelen öğrencilere kısa kısa şu bilgileri verdi "Ulaştırmanın etkin ve verimli kullanılması bölgenin ve ülkenin ekonomisine getirdiği faydalar herkesçe malumdur. Türkiye'nin de son zamanlarda yapmış olduğu ulaşım yatırımlarıyla beraber yerel ve ulusal kalkınma hedeflerine daha da yaklaştığı söylenebilir. Dünya'da yolcu ve yük taşımacılığında en çok kullanılan ulaştırma metodunun karayolu olduğu gerçeğidir. Uluslararası karayolu taşımacılığı faaliyetleri, tehlikeli mal ve kombine taşımacılık düzenleme genel müdürlüğü faaliyetleri, Karayollarının yol ağları, taşıt sahiplik oranları ve taşıt dağılımı, Türkiye'de bölünmüş yollar, karayolları yatırım harcamaları, sanat yapıları ( köprü, tünel ve viyadükler ), önemli tünel ve köprüler, bilgi teknolojisi ve akıllı ulaşım sistemleri, trafik güvenliği çalışmaları, karayyoları altyapı yatırımlarının finansmanı 2023 hedef programı, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün çalışmaları, İç Hat, Dış Hat toplam uçak ve yolcu sayılarındaki artış oranları, sivil havacılık çalışmaları, Denizyolu taşımacılığındaki çalışmalar, konteynır taşımacılığı, Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğü faaliyetleri, yüksek hızlı demiryolu yapımı, son olarak ta Türkiye'nin 2023 hedefleri " konusunda bilgiler verdi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ilıcalı Ak Parti Erzurum Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title