Haberler

    İlhan Cavcav'ın Şampiyonluk Favorisi Beşiktaş

    Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, "Ben Galatasaraylıyım. Tabii ki gönlümde Galatasaray'ın şampiyon olması yatar ama Beşiktaş daha avantajlı gözüküyor" dedi.

    İlhan Cavcav, Fenerbahçe'nin her zaman olduğu gibi Kulüpler Birliği Vakfı toplantısına katılmadığını, Trabzonspor'un da idari olarak temsil edilmediğini dile getirerek, "Diğer bütün kulüpler oradaydı. Kulüpler Birliği Vakfı gibi 18 kişinin olduğu bir toplulukta, iki arkadaşımızın katılmaması toplantıya herhangi bir halel getirmedi. Sayın Göksel Gümüşdağ'ın teşebbüsüyle, Avrupa'da olduğu gibi yayın haklarının tamamen federasyon kanalıyla değil, Kulüpler Birliği Vakfı kanalıyla satışının arzı görüşüldü. Bu karar da arkadaşlar arasında olumlu karşılandı" diye konuştu.

    Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ile görüştükten sonra, 7 Nisan'da büyük ihtimalle Ankara'da yapılacak toplantıda konuyu detaylandıracağını ifade eden Cavcav, şöyle devam etti:

    "Kulüpler Birliği Vakfı, dernekler yasasına göre kurulmuş bir topluluk olduğu için, ayrı bir şirket kurulacak. Kulüpler Birliği Vakfı'ndaki herkesin de buna ortak olması gerekecek. Büyük kulüplerin ne alacağı ve taksimin nasıl yapılacağı tartışılıyor. Özellikle bazı kulüplerimizin her zaman olduğu gibi bu konuda feryat etmelerine karşın, bunun da hal çaresinin olduğunu düşünüyorum. Lig 18 takımlı olduğuna göre, taksimin puana göre yapılması gerektiğine inanıyorum. Ancak gerek İngiltere gerekse de Almanya'da nasıl taksim yapılıyor, onunla ilgili Sayın Gümüşdağ İngiltere'ye giderek görüşmeler yapacak. Bununla ilgili vakıf içinde de bir komisyon kurulması kararına varıldı. Bu arkadaşlarımızın yapacağı temaslar neticesinde bir karar verme durumuna geleceğiz. Böyle bir şeyin olması TFF'nin de yükünü azaltacak. Toplantıda, TFF'nin özellikle kendi işleriyle uğraşması doğru olur kanaati oluştu."

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Kulüpler Birliği Vakfı Göksel Gümüşdağ İlhan Cavcav Beşiktaş Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title