Haberler

    İlhan Cavcav'dan Tff'ye İsyan

    Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Türkiye Futbol Federasyonu'na yüklendi.

    Yeni sezon öncesi kulüplerde son rötuşlar yapılırken Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’dan, Türkiye Fubol Federasyonu’nu hedef alan açıklamalar geldi. ‘Centilmenlig’ uygulamasının kaldırılmasına tepki gösteren Kırmızı-Siyahlı başkan, yabancı statüsü konusunda da kulüplerin sıkıntı çektiğini ifade etti. “İki yıl önce federasyondan 4 milyon lira centilmenlik parası aldık. Bu parayı biz alınca federasyon bunu kaldırdı” diyen başkan Cavcav şunları söyledi: “Artık Centilmenliğe de para verilmiyor. Eğer bu parayı büyük kulüplerimizden birisi almış olsaydı federasyonumuz onlara 4 değil, 6 milyon lira verirdi.” TFF’nin 5+3+1 uygulamasının da kulüpleri sıkıntıya soktuğunu hatırlatan Başkent temsilcisinin patronu, “Yabancı oyuncu kuralında 6+2 kararı aldık. Federasyonumuz noter tasdiki istedi. Daha önce bunun örneği olmamıştı ve 16 kulüpten noter tasdiki aldık ama federasyon yine kendi bildiğini yaptı ve bütün kulüplerimiz bu durum nedeniyle sıkıntıda” yorumunu yaptı.

    "Haydan gelen huya gidiyor"


    Büyük kulüplerin bir futbolcuya 2-3 milyon Euro verebildiğini kaydeden başkan Cavcav, Bizim kitabımızda böyle bir şey yok. Bizde 2-3 milyon Euro 7-8 futbolcuya veriliyor. Onlarda af edersiniz ’Haydan gelen huya gider’ mantığı var” dedi. Bu arada Kurucusu olduğu Kulüpler Birliği Vakfı’nın icraatlarının çok önemli olduğuna dikkati çeken İlhan Cavcav, Anadolu kulüplerinde 2-3 yılda bir başkan değişiyor. Bu nedenle gelenle giden başka düşünüyor ve bir ahenk yakalayamıyoruz. Kulüpler Birliği Başkanlığı’nı bırakmamdaki en önemli sebep birlik olamamamız” sözlerini sarfetti.

    Fanatik

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    İlhan Cavcav Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title