Haberler

İlginç Tasarımlar Bilim Şenliği'nde Sergilendi

Gaziosmanpaşa’da düzenlenen TÜBİTAK Bilim Şenliği’ne katılan çocuklar, birbirinden ilginç tasarım ve icatlarını sergileyerek büyüklerinin beğenisini topladı.

Gaziosmanpaşa'da düzenlenen TÜBİTAK Bilim Şenliği'ne katılan çocuklar, birbirinden ilginç tasarım ve icatlarını sergileyerek büyüklerinin beğenisini topladı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından da desteklenen TÜBİTAK Bilim Şenliği'ne katılan çocuklar öğretmenlerinin de yardımıyla yaptıkları ilginç tasarımlarını büyüklerin beğenisine sundu. Karlıtepe Ortaokulu öğrencileri, okul bahçesinde kurulan alanda ilginç tasarımlarını sergiledi. Şenlikte, süpürge makinesinden, güneş enerjisini evde kullanılan ısınma enerjisine çeviren icada kadar birçok tasarım dikkat çekti. Renkli görüntülerin oluştuğu şenlikte öğrenciler, yaptığı icatlar ile büyüklerinin de takdirini topladı.

Projeye katılan öğrencilerden Tuğba Ünal, yağan yağmur sularını evlerde ısınma olarak kullanılmak üzere dönüştürmeyi amaçladıklarını dile getirerek, "Yağan yağmur suları ilk önce bu boşluklara gelir. Boşluklardan sonra borular yardımıyla kazanlarda toplanan sular, kazanda arıtılarak evlere dağıtılır" dedi.

Enerji tasarrufu amacıyla 'Enerji Evi' tasarımını gerçekleştiren öğrencilerden Ayşe Melisa Günka ise arkadaşları ile birlikte gerçekleştirdikleri tasarımı anlatarak, "Güneşten ve rüzgardan enerji üretiyoruz, güneş paneline güneş çarpınca yanımızdaki ışık paneline yansıyor. Buradaki rüzgardan dönünce yine buraya yansıyor. Bu sayede şişemiz siyah olduğu için güneşi daha rahat çekiyor. Şişemizdeki içindeki su ısınıyor ve seramızdaki sulara aktarıyoruz bu suları. Daha sonra suyumuzun sıcaklığını ölçüyoruz. Suyumuz güneşte ısınıyor. Evimizde strafor köpükten olduğu için daha rahat ısınıyor ve yalıtımı gerçekleştiriyoruz. Günümüzde evlerimize yalıtım yapmıyor, köpük takmıyoruz. Evimiz bu nedenle soğuk oluyor ve çok fazla kalorifer yakıyoruz. Devletimize de fazla yüklenmiş oluyoruz. Bu sebeple evlerimize artık köpük yapmak zorundayız. Bizde evimizi anlatarak bu duruma dikkat çekiyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziosmanpaşa Belediyesi Yağan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title