Haberler

Almanya'dan İran'a Çemberli Barış Yolculuğu

Güncelleme:

Almanya'dan geçen yıl dev bir çemberle yola çıkan İranlı jimnastikçi Sadatolhosseini, eşyalarını ve valizlerini içerisine koyduğu çemberi çevirip barış mesajları vererek seyahat ediyor.

Almanya'dan barış mesajı vermek üzere geçen yıl dev çemberle yola çıkan İranlı jimnastikçi Shahin Tivay Sadatolhosseini, 7 bin kilometre yol yürüyerek İran'a ulaşmayı hedefliyor.

YILLAR SONRA YOLA ÇIKTI

Almanya'dan 11 ay önce yola çıkan İranlı Sadatolhosseini, Çekya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan rotasını takip ederek Dereköy Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. 44 yaşındaki Sadatolhosseini, içine eşyalarını koyduğu ve hamak asıp uyuduğu iki metre çapındaki jimnastik çemberini çevirerek Çerkezköy'e ulaştı.

Sadatolhosseini, 13 yaşında siyasi nedenlerle ayrıldığı İran'ı görmek için yıllar sonra çemberiyle yola çıktığını söyledi. Jimnastik öğretmeni olduğunu, 31 yıldır anne ve kardeşiyle Almanya'da yaşadığını anlatan Sadatolhosseini, barış mesajını vermek için yola düştüğünü belirtti.

''TÜRKLERİN MİSAFİRPERVERLİĞİNE ÜLKEYE GİRER GİRMEZ ŞAHİT OLDUM''

Hümanist bir yapıya sahip olduğu için insanlarla tanışmanın seyahatindeki en motive edici durum olduğunu anlatan Sadatolhosseini, "Ailem, amcalarım, halalarım, dayılarım, açıkçası İran'da bulunan tüm akrabalarımın yanına yürüyerek gitmeyi tercih ettim. Yürürken de barışı seslendiriyorum, dünyanın her yanında barış olsun istiyorum, sohbet ettiğim insanlarla barışın güzelliğini konuşuyoruz. İyilikler dillene dillene daha çok alana yayılacak, bunu hissediyorum." diye konuştu.

Almanya'da çok sayıda Türk arkadaşı olduğu için Türk halkının misafirperverliğini iyi bildiğini ifade eden İranlı seyyah, "Türkiye'nin dünyaya nam salan misafirperverliğine ülkeye girer girmez şahitlik ettim." dedi.

Yaklaşık 2 bin kilometrelik yolculuğu sırasında çok fazla sıkıntı çekmediğini dile getiren Sadatolhosseini, insanların çemberine kendisinden daha çok ilgi gösterdiğini söyledi. Sadatolhosseini, trafikte zorluklar yaşamasına neden olan çemberinin kendisi için hem yatak hem de bagaj anlamı taşıdığını belirtti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Macaristan Almanya Türkiye İran TV Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title