Haberler

İlginç Programlardan İstihdam Garantisiyle Mezun Oluyorlar

"Ayakkabı Tasarım ve Üretimi", "Lastik ve Plastik Teknolojisi" gibi programlarla sanayinin ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanlar yetişiyor.

Zerin Özdilek - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu (MYO), bünyesindeki "Kuruyemiş Teknolojisi",

"Ayakkabı Tasarım ve Üretimi", "Lastik ve Plastik Teknolojisi" gibi programlarla sanayinin ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanlar yetişiyor.

Üniversiteler, gelişen sanayisiyle kalifiye eleman ihtiyacı artan Gaziantep'te, sanayinin eleman ihtiyacını karşılamak için harekete geçti.

GAÜN Naci Topçuoğlu MYO da sektörden gelen talepler doğrultusunda kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla değişik programlar açtı. "Kuruyemiş Teknolojisi",

"Ayakkabı Tasarım ve Üretimi", "Lastik ve Plastik Teknolojisi" bölümlerinde okuyan öğrenciler, yüksek iş garantisiyle mezun oluyor.

"Türkiye ve Avrupa'da ilk olan" bu bölümlerde okuyan gençler, gerçekleştirilen staj programıyla mesleklerini sahada daha iyi öğreniyor.

Topçuoğlu MYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Civan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanayinin ihtiyacına göre gelen talepler doğrultusunda bölüm açtıklarını söyledi.

"Kalifiye eleman bulamamaktan" yakınan sanayi sektörüne katkıda bulunmak amacıyla açtıkları bölümlerin, eğitim anlamında diğer üniversitelerden farklılık gösterdiğine işaret eden Civan, şöyle devam etti:

"Diğer meslek yüksek okullarından farklı olarak, öğrenciler 2 yıl boyunca 4 dönem yerine, 6 dönem eğitim görüyor. Her öğrencimiz yılda 75 iş günü belirlenen bir firmada pratik eğitim alıyor. İkinci yılda başka bir firmada pratik eğitim almayı sürdürüyor. Bu dönem sorasında öğrencimizin sağlık sigortasını biz ödüyoruz. Öğrencimiz okuldan mezun olduğunda, iki ayrı firmadan 150 gün çalışmış oluyor. Mezun olan öğrencilerimiz hem de sanayicinin istediği hazır eleman haline geliyor, hem iş garantisini yakalıyor."

- "Türkiye ve Avrupa'da ilk"-

Doç. Dr. Civan, bünyelerinde İşletme Yönetimi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Lojistik, Dış Ticaret, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Halıcılık ve Kilimcilik, Lastik ve Plastik Teknolojisi, Gıda Teknolojisi, Kuruyemiş Teknolojisi, Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi, Ayakkabı Tasarım ve Üretimi, Seramik ve Cam olmak üzere toplam 12 program bulunduğunu söyledi.

Kuruyemiş Teknolojisi'nin "hem Türkiye hem de Avrupa'da ilk" olduğuna işaret eden Civan, kuruyemiş sektörünün Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Kuruyemiş Üretimi ve Teknolojisi Programı'ndan mezun öğrencilere Tüm Kuruyemiş Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜKSİAD) tarafından iş imkanı sağlandığını aktaran Civan, ayrıca okulu dereceyle bitiren öğrencilere de yurt dışında eğitim ve çalışma imkanı sağlanacağını kaydetti.

Seramik ve Cam Bölümü'nün Gaziantep'te "ezber bozan" bir sektör olduğunu ifade eden Civan, "Birçok kadının evde boş oturduğunu biliyoruz. Böyle binlerce kişi var burada. Amacımız bunları eğitime kazandırarak meslek sahibi yapmak. Akabinde de kazandıkları meslek sayesinde İŞKUR projelerinden faydalanarak hem gelir kazanmalarına katkı sunmak hem de katma değer yaratmaktır" dedi.

-Ayakkabı üretecekler-

Civan, Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü altında açılan Ayakkabı Tasarım ve Üretimi programı kapsamında üniversitede ayakkabı üreteceklerini söyledi.

Üniversite için açılan küçük fabrikayı gelecek yıl tam teşekkülü hale getirmeyi hedeflediklerini anlatan Civan, "Sanayicinin çok arzu ettiği elektrik ve makineyi birlikte bilen, teknik eleman yetiştireceğiz" diye konuştu.

Programın 350 metrekare alana sahip uygulama atölyesi olduğunu ifade eden Civan, okulda yaklaşık 815 öğrencinin eğitim gördüğünü aktardı.

Üniversitede mezun olanların yüzde 90'ının "garanti" iş bulduğunu vurgulayan Civan, şunları kaydetti:

"Programla yurt içi ve yurt dışı pazarlarda rekabet üstünlüğüne sahip, moda trendlerine uygun, ayak sağlığını ve ayağın anatomik özelliklerini göz önünde bulundurarak özgün ve modern ayakkabı tasarımını yapan, çizen, gerektiğinde çizdiği modeli ilk deneme ürüne dönüştürebilen teknikerler yetiştireceğiz. Bunlar üretici ve satıcı firmalara koleksiyon hazırlayabilen, model hazırlama ve koleksiyon oluşturma sürecini yönetebilen bilgi ve deneyime sahip kişiler olacak. Ayrıca programla ayakkabıcılık alanında eğitim veren kurumlar arasında lider olmayı amaçlıyoruz."

Yayıncı: Sevil Çelik - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Zerin Özdilek Mehmet Civan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title