Haberler

Ilgın'da Manda Yetiştiriciliği Teşvikle Yaygınlaştırılacak

Güncelleme:

Ilgın İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Meral Mangır, üreticilere manda yetiştiriciliği teşviki verildiğini söyledi.

Ilgın İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Meral Mangır, üreticilere manda yetiştiriciliği teşviki verildiğini söyledi.

Mangır, AA muhabirine yaptığı açıklamda, manda yetiştiriciliğinin Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nca teşvik destekleri kapsamında yer aldığını belirtti.

Ilgın'da yeni bir istihdam kapısının, manda yetiştiriciliği ile açıldığına vurgu yapan Mangır, Çavuşcu Gölü ve çevresindeki göletlerin mandacılığa musait olduğunu dile getirdi.

Mangır, manda yetiştiriciliğinin Ilgın'da daha önce yapıldığını, fakat sonradan unutulduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Nesli tükenmekte olan manda yetiştiriciliği ilçemizde eskiden beridir yapılan bir işti. Fakat ilgi son yıllarda azalmıştı. Şimdi bakanlığımızın da desteğiyle, manda yetiştiriciliği yeniden hayat buluyor. İlçemizde tek manda yetiştirici Abdullah Önemli isimli girşimcimizdir. Kendisini ve işletmesini yakından takip ediyoruz. Her türlü desteği sağlıyoruz. İlçede de örnek olacağını, manda yetiştiriciliğine ilginin armasını umuyoruz. Çavuşcu Gölü civarı manda için bulunmaz bir nimettir. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın da talebi olması durumunda her türlü desteği vereceğiz. Eğitim programları gerçekleştireceğiz."

Manda yetiştiriciliğine hobi olarak başladı

Ilgın'da manda yetiştiriciliği yapan Abdullah Önemli ise manda yetiştiricliğine ilk zamanlar hobi olarak başladığını, mandaları da Ağrı, Kars ve Diyarbakır'dan getirtdiğini söyledi.

Hayvancılığa babasından kalma bir meslek olarak başladığını aktaran Önemli, şunları kaydetti:

"Son yıllarda mandanın neslinin tükenmesi nedeniyle hobi olarak başladım. Fakat maddi getirisini gördükten sonra geçim kaynağımız haline geldi dedi. 2 yıl önce 4 tane gebe manda ile yetiştiriciliğe başladım. Şu anda 11 tane var. Mandacılığın diğer büyük baş hayvancılığa karşın birçok avantajı var. Manda sütü, inek sütüne kıyasla vitamin, mineral ve protein miktarı yüzde 30 daha fazla olduğunu biliyoruz. Manda sütünün faydasını bilenler, ilgi gösteriyor. Ilgın ve çevre illerden talep var fakat talebe henüz cevap veremiyoruz." - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Ilgın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title