Haberler

Ilgaz Tünelinin Yüzde 40'ı Tamamlandı

İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak Ilgaz Dağı'ndaki iki tünelin çalışmalarının yüzde 40'ının tamamlandığı bildirildi.

İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak Ilgaz Dağı'ndaki iki tünelin çalışmalarının yüzde 40'ının tamamlandığı bildirildi.

Özellikle kış aylarında sürücülerin kabusu olan Ilgaz Dağı'nda, ulaşımın, Çankırı ve Kastamonu tarafında bulunan iki şantiyedeki çalışmalarının tamamlanmasıyla daha güvenli ve hızlı sağlanması planlanıyor.

Çalışmalar tamamlandığında Ilgaz Dağı geçişi 5.4 kilometre kısalacak ve 34 dakikada geçilebilen dağ, sadece 8 dakikada aşılacak. Giriş ve çıkışları özel şekillerle projelendirilen, biri 5 bin 370 metre, diğeri ise 5 bin 391 metrelik iki tüpten oluşan tünellerin yapımı araklıksız devam ediyor.

Firmanın sorumlu mühendislerinden Ersin Beylik, tünelde 300 kişinin çalıştığını belirterek, tünelin giriş ve çıkış tasarımları ile Türkiye'ye örnek olacağını anlattı.

Sürücülerin yolculuk keyfini yaşayacaklarını anlatan Beylik, "Zor şartlarda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Burada vardiyalarla 24 saat çalışılıyor. Şu andaki çalışmalarla işin yüzde 40'ını tamamladık. 2 bin 200 metre ilerledik. Tüneli Çankırı ve Kastamonuluların hizmetine almak istiyoruz" şeklinde konuştu. - ÇANKIRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kastamonu Karadeniz Çankırı Ilgaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title