Haberler

Ilgaz Kayak Tesislerinde "Kar Mutluluğu"

MEHMET KUMCAĞIZ/RECEP BİLEK - Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı'nda bir ay önce başlayan yağışla kar kalınlığının 2 metreye ulaşması, turizmciler kadar kayakseverleri de memnun etti.

Ilgaz Dağı'nda 16 Aralık'ta başlayan kar yağışı, aralıklarla etkisini sürdürüyor. Yağış sonucu bölgede kar kalınlığı yer yer 2 metreye kadar ulaştı. Ilgaz Dağı'na gelen misafirlerden isteyenler kayak takımı isteyenler de kızakla kayabiliyor.

Türkiye Kayak Federasyonu Ilgaz Kayak İşletmesi Müdürü Can Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ilgaz'da kar kalınlığının 2 metreye kadar ulaşmasının turizm işletmeleri için oldukça sevindirici olduğunu söyledi.

Kar yağışının beklenilenin üzerinde gerçekleşmesinin, yerli ve yabancı turist sayısını artırdığını belirten Erdem, özellikle hafta sonu günübirlik ziyaretçilerin gelmesiyle canlılığın en üst seviyeye çıktığını ifade etti.

Yağışın devam ettiği Ilgaz'da nisan ortalarına kadar canlılığın süreceğini düşündüklerini dile getiren Erdem, şunları kaydetti:

"Son üç yılın en iyi ve en yoğun kar yağışını yaşıyoruz. Mevsim dolayısıyla doluluk oranımız yüzde 100. Sadece turizm işletmecileri değil, aynı zamanda acenteler, spor malzemeleri satıcıları, kayak tesisi işletmelerimizde de hareketlilik gözlemliyoruz. Kar yağışı sektörün canlanmasını da beraberinde getirdi. Geçen yıl Ilgaz'da 55 bin kişi ağırladık. Bu yıl kar yağışının erken başlamasıyla yaşanan hareketlilikten dolayı 100 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz."

Ilgaz Kayak İşletmesinde bir kilometrelik pistin yanı sıra amatörler için 670 ve 120 metrelik pistler bulunduğunu anlatan Erdem, "Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlıyoruz. İster günübirlik ister konaklamalı olarak gelsinler, bütün imkanlarımızdan faydalandırıyoruz. Dileyen kayak, dileyen snowboard ya da kızakla kayabiliyor. İnsanların sadece aktivite yapmak için değil, aynı zamanda doğal güzellikleri görmeleri için de buraya gelmelerini istiyoruz." dedi.

Ilgaz'a kayak yapmaya gelen ziyaretçiler de karın tadını çıkardıklarını ve güzel bir gün geçirdiklerini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Kayak Federasyonu Can Erdem Ilgaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi! 1 NİSAN 2024 PAZARTESİ ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, kimlere tatil? Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title