Haberler

Ilgaz Dağında Kayak Keyfi Sürüyor

Ilgaz Dağı, kar yağışı sonrası kayakseverlerin akınına uğradı. Beyaz örtüye bürünen Ilgaz Dağı'nda, kar yağmasını fırsat bilenler hafta sonu tatilini kayarak geçirdi.

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Ilgaz Dağı'nda kayak severler, kar yağışının keyfini yaşıyor. Doğa harikası Ilgaz Dağı, tatilcilerin son günlerde akınına uğruyor. Yaklaşık iki yıl tüm Türkiye genelinde kuraklığın yaşanması ve yeteri kadar kar yağışının olmaması nedeniyle kayma özlemi duyan kayakseverler, Ilgaz Dağı'nda hafta başından itibaren eğleniyor. Ilgaz Dağı'nda kaymanın keyfini çıkaran bir vatandaş, "Ilgaz Dağı, doğası ve manzarası ile Türkiye'nin en güzel kayak tesisi. Şu an Ilgaz'da olmaktan çok mutluyuz. Gayet güzel, hava güzel, çok güzel bir kış mevsimi geçirdiğimize inanıyorum. Bütün sporcu kayakçı arkadaşlara başarılar diliyorum" dedi.

ILGAZ DAĞINA İLGİ GİDEREK ARTIYOR

Özellikle çocuklarla gençler, eğitmenlerden kayak dersleri alarak kaymaya çalıştı. Eğitimli olanlar, kayak parkurunda kaymayı tercih etti. Yoğunluk nedeniyle telesiyejler önünde uzun kuyruklar oluştu. Kar yağışının sürdüğü Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda iş makineleri yolların kapanmaması için aralıksız yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Kayak merkezine zincirsiz ya da kar lastiği olmadan çıkılamıyor. Ankara, Samsun, Bartın, Karabük, Çankırı ve Zonguldak başta olmak üzere aralarında İstanbul, Konya ve Van gibi illerinde bulunduğu çok sayıda kentten kayak sporcuları ve meraklıları Ilgaz Dağı'nı tercih ediyor.

Hafta sonu tatilini geçirmek için Ankara'dan Ilgaz Dağı'na kaymak için geldiğini belirten Ankara Üniversitesinden Akademisyen Sinan Ulusan, "Yaklaşık 5 yıldır kayıyoruz. Geçen sezonu karsız kapattığımız için bu sezonun kardan kaplı halinden en mutlu ekip biziz. Çok büyük bir gurubumuz var. Ankara, İstanbul hatta Türkiye'nin dört bir yanından ulaşabiliyoruz arkadaşlara. Çok zevkli ve keyifli vakit geçirmek için buraya Ankara'dan geldik. 15 arkadaş ve 3 araç olarak çıktık yola. Ilgaz Dağı'nda hafta sonunu geçireceğiz. İki metre kar var, bir kayakçı ekibi olarak bizler için bu cennet gibi bir şey. Kar ve soğuktan herhalde en çok mutlu olan biziz" diye konuştu.

Hafta sonu tatilini arkadaşlarıyla birlikte kayak yaparak geçirmek için Ilgaz Dağı'na gelen Onur Canalp ise, 4 yıldır kaydığını ifade ederek, "Elmadağ pek tercihim değil. Ilgaz'a ilk başladığım yıllarda yaklaşık dört, beş yıl önce gelmiştim. Her geçen yıl daha iyi oluyor. Birde sezon yeni açıldığı için pistler boş, yani çok fazla bir sıkışıklık yok. Güzel keyifli bir yıl. İnsanların buraya gelmesini özellikle yeni öğrenen insanların gelmesini öneririm. Pist anlamıyla çünkü normal yeni öğrenen insanlar için bence ideal" diye konuştu.

Tüm Türkiye genelinde bir kuraklığın yaşandığını ve son birkaç yıldır yeteri kadar kar yağmadığını vurgulayan Canalp, "Kar güzel. Ankaralı olarak biz, kar yağmasını severiz. Ankara'da da kar var. İnşallah uzun süre yağar. Bu sezon, Nisan ayına kadar kar yağmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Ilgaz Dağı'na kayak yapmak için geldiklerini belirten Gülçin Akbaylar da, "Bir haftadır buradayız. Çocuklarla birlikte zirveden kayıyoruz. İki oğlum var. Biri üçüncü sınıfa diğeri ana sınıfına gidiyor. İkisi de çok güzel kaymayı öğrendi. Kayıyoruz bol bol. Harika bir şey. Herkese tavsiye ederiz. Biz, 3 yıldır Ilgaz Dağı'na geliyoruz. Çok sevdik burayı. Ankara'ya yakın oluşu ayrı bir güzellik" ifadelerini kullandı.

Ana sınıfı öğrencisi Arda Akbaylar ise, "Kayak yapmak için geldim. Düz beden kayıyorum. Kar sapan yapıyorum, paralel kayıyorum, sağ, sol falan dönüşler yapıyorum. Kaymak çok güzel" dedi.

Öte yandan, Ilgaz Dağı kayak merkezine gelen tatilciler, sabahın erken saatlerinden itibaren akşama kadar günlerini pistlerde kayak yaparak geçiriyor. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Ilgaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title