Haberler

Ilgaz Dağı'nda Kayak Keyfi

Ilgaz Dağı, etkili olan kar yağışı sonrası kayak severlerin akınına uğradı.

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden birisi olan Ilgaz Dağı’nda kayak severler, son günlerde etkili olan kar yağışının keyfini yaşıyor. Yoğun ilginin gösterildiği Ilgaz Dağı’nda, kayak severler ailesiyle birlikte kayak merkezine gelerek, eğlenceli bir şekilde kaymanın keyfini çıkartıyor.

Doğa harikası Ilgaz Dağı, karlar altında doyasıya kayak keyfini yaşamak isteyen tatilcilerin son günlerde akınına uğruyor. Yaklaşık iki yıldır tüm Türkiye genelinde kuraklığın yaşanması ve yeteri kadar kar yağışının olmaması nedeniyle kayma özlemi duyan kayak severlerin, Ilgaz Dağı’nda hafta başından itibaren yer yer etkili olan kar yağışı yüzünü güldürdü. Ilgaz Dağı’nda kaymanın keyfini çıkartan kayak severler, “Ilgaz Dağı, doğası ve manzarası ile Türkiye’nin en güzel kayak tesisi. Şu anda Ilgaz’da olmaktan çok mutluyuz. Gayet güzel, havada güzel, çok güzel bir kış mevsimi geçirdiğimize inanıyorum. Bütün sporcu kayakçı arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi. 

ILGAZ DAĞINA İLGİ GİDEREK ARTIYOR

Kaymanın keyfini yaşamak isteyen özellikle çocuklarla gençler, eğitmenlerden kayak dersleri alarak kaymaya çalıştı. Eğitimli olanlar ise, kayak parkurunda kaymayı tercih etti. Yoğunluk nedeniyle telesiyejler önünde uzun kuyruklar oluştu. Kar yağışının sürdüğü Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda iş makineleri yolların kapanmaması için aralıksız yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Kayak Merkezine, zincirsiz ya da kar lastiği olmadan çıkılmıyor. Başta Kastamonu’ya yakın iller Ankara, Samsun, Bartın, Karabük, Çankırı ve Zonguldak olmak üzere aralarında İstanbul, Konya ve Van gibi illerinde bulunduğu çok sayıda kentten kayak sporcuları ve meraklıları, Kastamonu’ya gelerek Ilgaz Dağı’nı tercih ettiler. 

Hafta sonu tatili geçirmek için Ankara’dan Ilgaz Dağı’na kaymak için geldiğini belirten Ankara Üniversitesi Akademisyeni Sinan Ulusan, “Yaklaşık 5 yıldır kayıyoruz. Geçen sezonu karsız kapattığımız için bu sezonun kardan kaplı halinden en mutlu ekip biziz. Çok büyük bir gurubumuz var. Ankara, İstanbul hatta Türkiye’nin dört bir yanından ulaşabiliyoruz arkadaşlarımıza. Çok zevkli ve keyifli vakit geçirmek için buraya Ankara’dan toparlanıp geldik. 15 arkadaş ve 3 araç olarak çıktık yola. Ilgaz Dağı’nda hafta sonunu geçireceğiz. 2 metre kar var, bir kayakçı ve sunoybork ekibi olarak, bizler için bu cennet gibi bir şey. Bu kardan ve soğuktan herhalde en çok mutlu olan biziz” diye konuştu. 

Hafta sonu tatilini arkadaşlarıyla birlikte kayak yaparak geçirmek için Ilgaz Dağı’na gelen Onur Canalp ise, yaklaşık 4 yıldır kaydığını ifade ederek, “Kartalkaya, Sarıkamış, Ilgaz, Ankara’da kar yağarsa Elmadağ, Elmadağ pek tercihim değil. Ilgaz’a ilk başladığım yıllarda yaklaşık dört, beş yıl önce gelmiştim. Güzel yani daha iyi gördüm. Her geçen yıl daha iyi oluyor. Birde sezon yeni açıldığı için pistler boş, yani çok fazla bir sıkışıklık yok. Güzel keyifli bir yıl. İnsanların buraya gelmesini özellikle yeni öğrenen insanların gelmesini öneririm. Pist anlamıyla çünkü normal yeni öğrenen insanlar için bence ideal” diye konuştu. 

Tüm Türkiye genelinde bir kuraklığın yaşandığını ve son birkaç yıldır yeteri kadar kar yağmadığını vurgulayan Canalp, “Kar güzel. Kar’ı Ankaralı olarak biz, her türlü severiz. Ankara’da da kar var. İnşallah uzun süre yağar. Bu sezon, Nisan ayına kadar inşallah kar yağmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Ilgaz Dağı’na kayak yapmak için geldiklerini belirten Gülçin Akbaylar da, “Bir haftadır buradayız. Çocuklarla birlikte zirveden kayıyoruz. 2 oğlum var. Biri üçüncü sınıfa, diğeri ana sınıfına gidiyor. İkisi de çok güzel kaymayı öğrendi. Kayıyoruz bol bol. Harika bir şey. Herkese tavsiye ederiz. Biz, 3 yıldır Ilgaz Dağı’na geliyoruz. Çok sevdik burayı. Hem Ankara’ya da yakın oluşu ayrı bir güzellik” ifadelerini kullandı.

Ana sınıfı öğrencisi Arda Akbaylar ise, “Kayak yapmak için geldim. Düz beden kayıyorum. Kar sapan yapıyorum, paralel kayıyorum, sağ, sol falan dönüşler yapıyorum. Kaymak çok güzel” dedi. 

Öte yandan, Ilgaz Dağı’na kayak merkezine gelen tatilciler, sabahın erken saatlerinden itibaren akşama kadar günlerini pistlerde kayak yaparak geçiriyor.  

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kastamonu Türkiye Ilgaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title