Haberler

İletişim Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinden Can Dündar ve Erdem Gül'ün Tutuklanmalarına Tepki

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencileri yaptıkları açıklamada Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmalarına tepki gösterdi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencileri yaptıkları açıklamada Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmalarına tepki gösterdi.

İletişim Bilimleri Fakültesi önünde toplanan bir grup öğrenci basın açıklaması yaptı. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencileri adına basın açıklamasını okuyan Ezgi Toprak, Can Dündar ve Erdem Gül'ün MİT TIR'ları soruşturması kapsamında gazetecilik faaliyetlerinden dolayı tutuklandıklarını söyledi.  Ezgi Toprak şöyle devam etti: "Söz konusu haberin yayınlanması gazetecinin halka karşı görevidir. Halkın haber alma hakkının da teminatıdır. Gazetecinin görevi devletin çıkarını korumak değildir. Bizler geleceğin basın emekçileri olarak gazetecilerin cezaevlerine gönderilmesinden ve adliye kapılarında maruz bırakıldıkları anti demokratik uygulamalardan dolayı kaygı duyuyoruz. Halkın haber alma hakkını ve ifade özgürlüğünü savunan gazeteci adayları olarak buna izin vermeyeceğiz. Ülkemizdeki tüm iletişim fakültesi öğrencileri ve akademisyenleri olmak üzere basın özgürlüğünü savunan herkesi bu mücadeleye sahip çıkmaya ve büyütmeye davet ediyoruz. Son sözümüz Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi akademisyenlerine. Bize öğrettikleri tüm bilgi ve değerlerin bugün de arkasında durmadılar ve bizi bir kere daha hayal kırıklığına uğrattılar. Burada hocalarımıza sesleniyoruz; Öğrencileriniz bu değerlere sahip çıkarken sizlerin de bu mücadelede bizim yanımızda olmanızı istiyoruz." Öğrenciler yapılan basın açıklamasının ardından çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.

- Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Üniversitesi Cumhuriyet Gazetesi Can Dündar Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title