Haberler

Vodafone Tablet Projesi Saint Benoit'da Başladı

Güncelleme:

Vodafone, teknolojinin son olanaklarını eğitim alanına entegre etmeyi hedefleyen tablet projesini Özel Saint Benoit Fransız Lisesi ile hayata geçirdi.

Vodafone, teknolojinin son olanaklarını eğitim alanına entegre etmeyi hedefleyen tablet projesini Özel Saint Benoit Fransız Lisesi ile hayata geçirdi.

Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre, teknolojinin imkanlarını kurumların hizmetine sunmayı misyon edinen Vodafone Türkiye, eğitimde de dijital dönüşümü yaşatmak için Özel Saint Benoit Fransız Lisesi ile tablet bilgisayar iş birliğini gerçekleştirdi. Vodafone iş birliğiyle tabletlerle dijital eğitime geçecek Özel Saint Benoit Fransız Lisesi öğrencilerinin öğrenme hızının artması ve eğitim ihtiyaçlarına yönelik çözümle eğitimin bireyselleşmesinin ön plana çıkması amaçlanıyor.

Proje kapsamında 2014-2015 eğitim yılında başlayarak, 2017'ye kadar bin adet tablet Özel Saint Benoit Fransız Lisesi öğrencilerine dağıtılacak ve en geç üç yıl içinde tüm okul dijital eğitime geçmiş olacak. Bu projeyle Özel Saint Benoit Fransız Lisesi, Vodafone İş Ortağım iş birliğiyle dijitalleşme sürecine ilk adımı atan ve fark yaratan eğitim kurumları arasında yerini almış oldu. Özel Saint Benoit Fransız Lisesi bu projeyle, eğitim sektörüne dijitalleşme alanında öncülük etti.

3G ile eğitime mekandan bağımsız erişim

Vodafone İş Ortağım tablet projesi sayesinde Özel Saint Benoit Fransız Lisesi öğrencileri, Vodafone SIM kartları aracılığıyla 3G mobil internete yer ve mekandan bağımsız olarak erişebilecek. Smart Edu mobil eğitim yazılımı ile eğitim içeriğine ulaşımda verimlilik artışı sağlanacak. Özel Saint Benoit Fransız Lisesi öğrencileri, kendilerine özgü içeriklere Smart Edu ile ulaşarak eğitim kaybının önüne geçecek.

Vodafone İş Ortağım'ın sunduğu mobil cihaz yönetimi çözümü, okul idaresine de cihazların uzaktan kontrolü imkanını sunacak. Böylece öğrencilerin içeriklere erişimi ve güvenli internet kullanımları tek merkezden yönetilebilecek. Tabletlerle okul, öğrenci ve velilerle ilgili tüm süreçlerde verimlilik ve memnuniyet artışı hedeflenirken, öğrencilerin eğitim geçmişi kayıt altına alınarak, ilerlemeleri ve gelişme noktaları tespit edilebilecek.

Eğitimde dijitalleşmeyi hedefleyen proje, tablet kullanımının pedagojik avantajlarını da öğrencilerin hizmetine sunuyor. Okuduğunu anlama, sözlü anlatım, resimlerin okunması, yazım hatalarının düzeltilmesi gibi faydalar; tabletlerdeki birçok metin, yazılım ve uygulamayı eğitimde verimlilik artışıyla buluşturuyor.

Öğrencilerin dünyaya açılmasını sağlayan tabletler Vodafone 3G Süper İnternet ağına erişim sağlayarak öğrencilerin birçok farklı konuda bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırıyor. Tablet bilgisayarlar okuma kolaylığıyla kitap okumaya ve PDF formatında birçok belgeye erişime imkan tanıyor. Tabletler, öğrencilerin kendi öğrenme süreçlerinde etkin rol almasına yardımcı oluyor, motivasyonu ve adaptasyon hızını artırıyor.

Eğitimde verimliliği artıran tabletlerle öğretmenlerin de işi kolaylaşıyor. Öğrencinin kendi başarısını ya da öğrenci başarısının öğretmenler tarafından güvenilir bir şekilde değerlendirilmesi tabletlerle kolaylaşıyor. Her öğrencinin kolayca takip edilmesine zemin sunan bu sistem, öğrencinin gelişiminin aynı zamanda ailesi tarafından da izlenebilmesine yardımcı oluyor. Ayrıca, öğrencilere dersin işleyişine katılımlarıyla ilgili zaman kazandırırken, değerlendirmeler sonucunda ortaya çıkan sonuçlara hızlı bir şekilde ulaşılmasını sağlıyor. Öğrencilerin kitap defter gibi ağırlıklardan kurtularak daha mobil olmaları tabletlerle mümkün oluyor.

-  "Teknolojiyle iç içe bir nesil dijital eğitimle buluşmalı"

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, konuyla ilgili değerlendirmesinde, giderek birbirine yakınlaşan, daha bağlantılı hale gelen dünyada eğitimin de hızla dijitalleştiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin sürdürülebilir büyüme ve ekonomik kalkınma hedefleri doğrultusunda daha donanımlı, teknolojiyle iç içe bir neslin dijital eğitim ve en son teknolojiyle buluşması gerektiğine inanıyoruz. Vodafone Türkiye olarak, eğitimde verimliliğe katkı sağlamayı hedefleyen tablet projemizi Özel Saint Benoit Fransız Lisesi ile hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Kurumsal vatandaşlık görevimiz olarak gördüğümüz eğitime destek faaliyetlerimize yeni bir halka eklerken, Özel Saint Benoit Fransız Lisesi öğrencilerinin Vodafone 3G mobil internet sayesinde her an her yerden tabletlerle eğitime erişimini kolaylaştırıyoruz."

Aksoy, sürekli yatırımlarla her ölçekten kuruma verimlilik artışı sağlayan teknolojiler geliştiren Vodafone İş Ortağım ile eğitim kurumlarının da güvenilir iş ortağı olarak onların dijitalleşme vizyonuna katkı sağladıklarını dile getirdi.

Özel Saint Benoit Fransız Lisesi Okul Müdürü Pierre Gentric ise şunları ifade etti:

"Öğrencilerimizi her anlamda eğitmek, öğrenim sürecine anlam katmak, kendini keşfederek gelişmesini sağlayan yolda ona öncülük etmek üzere eğitimde teknolojinin olanaklarını kullanıyoruz. 2014-15 eğitim yılından başlayarak Vodafone ile birlikte hayata geçirdiğimiz tablet projemizle, öğrencilerimize dijital eğitimin imkanlarını ulaştıracak olmanın ve eğitim sektöründe bir ilke imza atmanın gururunu yaşıyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title