Haberler

İlçenin Gururu Oldu

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Satranç İl Birinciliği'nde şampiyon olan Alp Tuna ilçenin gururu haline geldi.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Satranç İl Birinciliği'nde şampiyon olan Alp Tuna ilçenin gururu haline geldi.

Nadir Tolun Ortaokulu öğrencisi Alp Tuna, 2013 yılı için Satranç İl Birinciliği unvanını Burhaniye'ye getirdi. 17-23 Aralık tarihleri arasında 7 tur üzerinden yapılan Balıkesir İl Birinciliği sonunda Alp Tuna, 5 galibiyet 2 beraberlikle 6 puan ve averaj ile birinci oldu. İkinciliği yine 6 puan ve averaj ile Kaan Özden, üçüncülüğü yine 6 puan ve averaj ile Çağlayan Aakgöl kazandı. Averaj ile dördüncü olan Ümid Kutdoğlu,nun da 6 puanı olması nedeniyle yönerge gereği İl Birinciliği unvanı eşitlik bozma maçlarına kaldı.

Eşitlik bozma maçları 25 dakika eklemesiz döner turnuva şeklinde 25 Aralık 2012 Salı günü Balıkesir Karizma Spor Tesisleri'nde yapıldı. İlk turda Ümid Kurdoğlu'na, ikinci turda Çağlayan Akgöl'e karşı kazanan Alp Tuna, son maçında Kaan Özden ile berabere kalınca 2,5 puan ile dörtlü turnuvayı da birinci tamamladı. Böylece 2013 yılı için Balıkesir Satranç İl Birincisi unvanını kazandı. Müsabakaların geç bitmesi nedeniyle, ödül töreninin daha sonraki bir tarihte Balıkesir'de yapılması kararlaştırıldı. Alp Tuna'nın il birincisi olması Nadir Tolun Ortaokulu'nda büyük sevince neden oldu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhaniye Balıkesir Çağlayan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title