Haberler

İlçelerin Tarım Ürünleri Gökkuşağı'nda

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal alanda çiftçilere yönelik yürüttüğü teşvik ve kalkındırma çalışmalarından olan "iyi tarım uygulamaları" kapsamında üretilen ürünler, Milli Kütüphane karşısındaki, mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait Gökkuşağı Tesisleri’nde satılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal alanda çiftçilere yönelik yürüttüğü teşvik ve kalkındırma çalışmalarından olan "iyi tarım uygulamaları" kapsamında üretilen ürünler, Milli Kütüphane karşısındaki, mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait Gökkuşağı Tesisleri'nde satılacak.

Beypazarı'ndan havuç, Ayaş'tan domates, Şereflikoçhisar'dan kavun, Güdül'den leblebi gibi Ankara'nın ilçelerinde yetişen, organik ve yöreyle özdeşleşen ürünlerin, kent merkezinde yaşayan vatandaşlara ulaşması ve pazarlanabilmesi mümkün hale geliyor.

Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı tarafından başarıyla yürütülen kırsal kalkınma ve destek çalışmalarında, çiftçilere verilen iyi tarım uygulamaları eğitimleri ve bu eğitimlerden edinilen bilgilerle üretilen ürünler, Büyükşehir Belediyesi Gökkuşağı Tesisleri'nde bulunan 22 dükkanda, Ramazan Bayramı'nın ardından Ankaralılarla buluşacak.

Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısında oy birliğiyle kabul edilen kararla, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan ve Gökkuşağı Tesisleri'nde bulunan 22 işletmenin, Ankara'nın ilçelerinde iyi tarım uygulaması veya organik tarım kapsamında üretilen ürünler ile yöresel el sanatları ve ahşap işçiliği ürünlerinin, doğrudan üretici tarafından pazarlanması amacıyla, kamu kurumlarına ve aynı nitelikteki vakıf, birlik ve dernekler ile vergi muafiyeti bulunan vakıflara bedelsiz tahsis edilmesi benimsenmişti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şereflikoçhisar Beypazarı Güdül Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title