Haberler

İlçelerin İçme Suyu Sorunu Çözülüyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, ilçelerde içme suyu çalışmalarına devam ediyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, ilçelerde içme suyu çalışmalarına devam ediyor.

MASKİ Genel Müdürlüğü, ilçelerdeki mesaisine yoğun bir şekilde devam ediyor. MASKİ ekiplerinin Gördes'in Akpınar ve Köprübaşı'nın Yumuklar Mahallelerinde yapmış olduğu sondaj çalışmaları sonrası verimli suya ulaşıldı. Analize gönderilen numunelerden sonucun gelmesi bekleniyor. Gördes'te daha önce taşıma suyu ile içme suyu kullanan mahalleli hem daha sağlıklı bir suya kavuşacak hem de büyük bir zorluktan kurtulmuş olacak.

Köprübaşı'nın Yumuklar Mahallesi'nde ise yetersiz sondajın yerine yenisi çakıldı. Çalışmalara MASKİ Sorumlusu Enver Çetin de katıldı. Yeni sondajdan alınan numuneden olumlu sonuç gelmesi durumunda mahalledeki yetersiz içme suyu sorunu çözülmüş olacak. MASKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşlara su temini için aralıksız olarak çalışırken Gördes'in Akpınar Mahallesi'nde açılan sondaj kuyusu vatandaşların yüzünü güldürdü. 200 metre derinlikten çıkarılan suyun verimi 10 litre/saniye oldu. Akpınar mahallesinde sondaj çalışması yapılmadan önce, taşıma suyu kullanılıyordu. Gördes'in Akpınar Mahalle Muhtarı Yakup Arıoğlu, MASKİ'nin yapmış olduğu çalışmalardan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Arıoğlu, yıllardır su sıkıntısı çektiklerini, MASKİ ekiplerinin yaptığı sondaj çalışması ile çok mutlu olduklarını belirterek, analiz sonuçlarının olumlu gelmesini beklediklerini ifade etti.

Köprübaşı'nın Yumuklar Mahallesi'nde yetersiz içme suyu sebebiyle yeni bir sondaj kuyusu açıldı. 140 metre derinlikten çıkarılan ve 3 litre/saniye verimi olan su mahalledeki içme suyu sorununu çözdü. MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, ilçelerde yapılan sondaj çalışmaları hakkında bilgi verdi. Koç, "Vatandaşlarımızın ilçe ve mahalle ayırt etmeden sorunlarını çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz. İlçelerimizde yetersiz ya da hiç içme suyu olamayan mahalleri belirleyip, projelerimizi gerçekleştiriyoruz. İçinde bulunmuş olduğumuz mübarek Ramazan Ayı'nda su sıkıntısı yaşanan mahallelerimizin sorunlarını gidererek mağdur olmalarının önüne geçiyoruz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Köprübaşı Akpınar Gördes Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title