Haberler

İlçe Müftüsü Cengiz, Her Gün Farklı Bir İftar Programında

Eskişehir'in Seyitgazi İlçe Müftüsü Yaşar Cengiz, Ramazan ayı süresince her gün farklı bir mahallede iftar programına katılarak vatandaşlara teravih namazı öncesi vaaz veriyor.

Eskişehir'in Seyitgazi İlçe Müftüsü Yaşar Cengiz, Ramazan ayı süresince her gün farklı bir mahallede iftar programına katılarak vatandaşlara teravih namazı öncesi vaaz veriyor.

İftar programına katılmak üzere son olarak ilçenin Yapıldak Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Müftü Cengiz, yemek sonrası vatandaşların dini konulardaki sorularını yanıtladı. İlçede dolu dolu bir Ramazan ayı geçtiğini belirten Cengiz, Ramazan ayı ile ilgili olarak, "Rahmet, bereket ve mağfiret gölgesi üzerimize düşen ve içinde Kadir Gecesi'ni barındıran Ramazan ayı, Müslümanlar için büyük bir önem taşır. İftar sofraları, teravihleri, sahurlarıyla bu mübarek ayın İslam dünyasında ayrı bir yeri vardır. Ramazan ayı gelince ailede ve toplumda bir canlılık göze çarpar. İftarlarıyla, sahurlarıyla, teravihleriyle birlik ve beraberliğin toplumda en fazla huzur bulduğu kutlu bir aydır. Hamdolsun bir kez daha kapımızı çalan bu mübarek ayda tutacağımız oruçlarla bir nefis eğitimine tabi olacağız. Bu manada oruç, bir irade ve sabır eğitimidir. Oruç tutan bir kimse, nefsin arzu ve isteklerine karşı koyma, açlık ve susuzluğa dayanma yönüyle bu eğitimlerden geçer. Bu sürecin sonunda kişinin ahlakı güzelleşir, iradesine hakim olmayı ve nefsine galip gelmeyi öğrenir" dedi.

Müftü Cengiz ayrıca, Müftülük olarak ilçede Ramazan çadırı organize ettiklerini, hayırsever vatandaşlar sayesinde 30 gün boyunca ilçe halkının birlik ve beraberlik içinde oruçlarını açarak, iftar yaptıklarını dile getirdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir Gecesi Seyitgazi Eskişehir Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title