Haberler

İlçe Merkezi Nüfusunu Alacak Kapasitede Cami İnşa Ediliyor

Nüfusu yaklaşık 3 bin olan Büyükorhan ilçe merkezinde, bu sayı kadar kişiyi alabilecek caminin yapımına 1,5 yıl önce başlandı Büyükorhan Camii Yaşatma Derneği Üyesi Duran: "İlçe merkezi nüfusu 3 bin, camimiz de yaklaşık 3 bin kişi alacak" "5 katlı olduğundan Türkiye'nin önemli camilerinden biri.

HARUN KAYMAZ - Bursa'nın "Dağ Yöresi" ilçelerinden Büyükorhan'da, merkezde yaşayan kişilerin tamamını alabilecek kapasitede 5 katlı "3 bin kişilik" yapılıyor.

İl merkezine 81 kilometre uzaklığındaki Büyükorhan'da özellikle cuma ile bayram namazlarında sayısı artan cemaatin ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla büyük bir cami yaptırılmasına karar verildi.

Bazı kurum ve kişilerin desteğini alan Büyükorhan Camii Yaşatma Derneği yöneticileri, yaklaşık 1,5 yıl önce 5 katlı ve 3 bin kişi kapasiteli caminin yapımına başladı.

Dernek üyelerinden Ali Duran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cami inşaatı için iki yıl önce arsa satın aldıklarını ve inşaata başladıklarını söyledi.

Devletin bazı kurumlarından büyük destek gördüklerini belirten Duran, "Kapısını çaldığımız büyüklerimiz bizi kırmadı. Köylerimizin ve bizim desteğimizle bu yola girdik. Katkı verenden de vermeyenden de Allah razı olsun" dedi.

İlçe merkezinde özellikle cuma ve bayram namazlarında sıkıntı yaşandığını anlatan Duran, cemaatin önemli bölümünün cami dışında ibadet ettiğini dile getirdi.

Yağmur, kar gibi olumsuzlukların, dışarıda namaz kılmak zorunda kalan vatandaşları güç durumda bıraktığını ifade eden Duran, "İlçe merkezi nüfusu 3 bin, camimiz de yaklaşık 3 bin kişi alacak. 5 katlı olduğundan Türkiye'nin önemli camilerinden biri olacak. Sonunda başardık" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: AA / Güncel

Büyükorhan Ali Duran Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title