Haberler

İlçe Kalkınma Yol Haritaları Çalışması Polatlı ile Devam Etti

Ankara Kalkınma Ajansı 2014 Çalışma Programı kapsamında başlayan ve 2015 Çalışma Programı kapsamında devam eden İlçe Kalkınma Yol Haritaları Çalışması Polatlı ilçesi ile devam etti.

Ankara Kalkınma Ajansı 2014 Çalışma Programı kapsamında başlayan ve 2015 Çalışma Programı kapsamında devam eden İlçe Kalkınma Yol Haritaları Çalışması Polatlı ilçesi ile devam etti.

Çalışma kapsamında gerçekleştirilen Polatlı ziyaretinde, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, İş Geliştirme ve Strateji Birim Başkanı Muhammed Ali Oflaz ve Ajans uzmanlarına, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ankara İl Koordinatörlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri de eşlik etti.

Ziyaret kapsamında Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, ilçe milli eğitim, tarım, nüfus, sağlık, vergi, tapu, kütüphane ve emniyet müdürlüğü temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve doğa koruma ve milli parklar şefliği ile görüşmeler yapıldı.

Yapılan görüşmelerde ajansın başlattığı ilçe kalkınma yol haritaları çalışması ve ilçe sorumlusu uygulaması hakkında bilgi verilmesinin ardından Polatlı'nın ekonomik ve sosyal kalkınması ele alındı. Eğitim, sağlık, tarım, ulaşım ve kültür başlıkları altında ilçenin sorunları ve ihtiyaçları tartışıldı. İlçenin turizm kapasitesini ortaya çıkaracak diğer altyapı ve tanıtım gereksinimlerine yönelik geliştirilmesi gereken projeler tartışıldı ve bu projelere mali ve teknik destek sağlayabilecek Ankara Kalkınma Ajansı ve diğer kurumların programlarından bahsedildi.

Görüşmelerin ardından Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdür Yardımcısı Halil Demirdelen tarafından verilen Gordion sunumu sonrasında Gordion Müzesi ve Midas Tümülüsü ziyaret edilerek ilçenin turistik potansiyeli yerinde incelendi.

Ziyarete ilişkin görüşlerini bildiren Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, "Kalkınma Bakanlığımızın koordinasyonunda ve Valiliğimizin öncülüğünde, Ankara ilçelerinin her yönden geliştirilmesi ve kalkındırılması amacıyla yaptığımız çalışmalar hız kesmeden devam edecektir" dedi.

Ayrıca Şayık, "Sayın Bakanımız Cevdet Yılmaz'ın da vurguladığı üzere, ilçelerin gelişmişlik düzeylerine katkıda bulunmayı çok önemsiyoruz. Bu kapsamda, kalkınma sürecine yönelik politikaların oluşturulması ve hayata geçirilmesini ana hedef haline getirdik" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Nedim Muhammed Ali Polatlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title