Haberler

İlçe İstişare Toplantılarının 4'üncüsü Kurşunlu'da Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Eldivan, Yapraklı, Orta İlçelerinden sonra dördüncü istişare toplantısı 18 Haziran Salı günü Saat 14:30'da Kurşunlu İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde yapıldı.

Vali Vahdettin Özcan başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz, Kurşunlu Kaymakamı Vedat Yılmaz, İl ve İlçenin Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, Kurşunlu İl Genel Meclis Üyeleri, Belde Belediye Başkanları, Köy ve Mahalle Muhtarları ile Ankara'dan gelen Kurşunlu İlçesi Köy Dernek Başkanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kurşunlu Kaymakamı Vedat Yılmaz, 4. gerçekleştirilen İlçe İstişare toplantısında hep birlikte olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek "Hoş geldiniz, şeref verdiniz" diye söze başladı. Kaymakam Yılmaz, 21. Yüzyılda her alanda olduğu gibi yönetim anlayışında da köklü değişiklikler olduğunu, yeni anlayışın yönetimi etkilediğini, artık yönetimlerin daha şeffaf, daha saydam ve hesap verebilir hal aldığını, vatandaşın karar alma sürecine bizzat dahil olmasının demokrasinin standartlarını ve seviyesini yükseklere çıkarttığını belirterek bugün yapılacak olan istişare toplantısının hayırlı ve faydalı geçmesi temennisinde bulundu.

Vali Vahdettin Özcan, "Bugün burada 4. düzenlediğimiz Kurşunlu İlçesi İstişare Toplantısında 2012 yılında gerçekleştirilen projeler ile 2013 yılında gerçekleştirilmesi planlanan Köydes, sağlık, eğitim, tarım, spor, kültür ve turizm yatırımları ve projeler hakkında Kurşunlu Kaymakamı Vedat Yılmaz'dan genel bilgiler alıp ilçede neler yapabiliriz, bunun muhasebesini yapacağız, Kurşunlu hakkında fikir alışverişinde bulunarak elimizdeki imkanlarla neler yapabileceğimizi ortaya koyacağız." diyerek, yerel demokrasinin ve mahalli idarelerin güçlendirilmesinin de önemine değinen Vali Özcan "Bu toplantının hayırlı ve faydalı olmasını diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.Kurşunlu ilçesi için aydınlıklı, esenlikli günler olsun" diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşma sonrası Kurşunlu Kaymakamı Vedat Yılmaz, ilçe ile ilgili bilgiler vererek 2012 yılında yapılan ve 2013 yılında yapılacak olan çalışmalar hakkında genel bir sunum yaptı.

Kurşunlu'nun idari yapısı, Köydes programında yapılan çalışmaları, içme suyu, sulama kanalı, yol asfaltlama, beton parke taşı ve kanalizasyon çalışmaları, SYDV tarafından yapılan yakacak, yiyecek, eğitim, barınma, nakdi yardımlar ile projeleri, AB projeleri, jandarma, emniyet, asayiş ve trafik hizmetleri, sanayi ve tarım çalışmaları, eğitim, sağlık, spor, müftülük, tapu, nüfus, maliye, ile ilgili hizmetler olmak üzere her konu ayrıntıları ile görüşüldü.

Köy dernek başkanları ile köy ve mahalle muhtarlarının talepleri, istekleri ve ihtiyaçları tespit edildi. Sorulan sorular cevaplandırıldı. Vali Özcan tarafından sık sık not alınarak yetkililere gerekli talimatlar verildi.

Vali Özcan 2013 yılı AB Hayat Boyu Öğrenme Programı LDV Hareketlilik Projeleri kapsamında il genelinde 13 proje teklif edildiğini, bu projelerden 2'sinin Merkez, 2'sinin Eldivan, 1'nin Orta, 1'nin de Atkaracalar olmak üzere 6'sının geçtiğini, yapılacak 370.000 Euro'luk yardım ile gençlerin, öğrencilerin ve öğretmenlerin yurt dışına gönderileceğini ifade etti.

Vali Özcan ayrıca Çankırı genelinde ilçeler ve köyler dahil tarımsal alanda, sanayi alanında, okul, yurt gibi alanlarda yatırım yapacakları Çankırı'ya davet ederek, milli emlak arazilerini önümüzdeki haftalar içinde basına açıklayacaklarını belirtti.

Vali Özcan bir müjde daha vererek, Verem Savaş Derneği tarafından eğitim amacıyla kullanılmak üzere İl Özel İdaresine yer tahsis edildiğini, proje çalışmasının başladığını ve İstanbul'da bir vakıf tarafından Kurşunlu'ya özgün bir mimari ile bu alana anaokulu yapılacağının altını çizerek " Hepinize hayırlı uğurlu olsun" dedi ve Çankırı'yı öğretmenler açısından zorunlu hizmet bölgesine alınması için gayret verdiklerini, Tebliğler Dergisinde yayınlanarak bunun gerçekleştiğini, bu sayede öğretmen sıkıntısının olmayacağını dile getiirdi.

Toplantıda söz alan Kurşunlu Dernekler Birliği Genel Başkanı Vahit Oğuz ise konuşmasında, " Bugün biz Kurşunlular için anlamlı ve önemli bir gündü. Sayın Valimiz ve Kaymakamımızdan ilçemizde yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında güzel bilgiler aldık.Dernekler Birliği olarak 30 dernek ile Kurşunlu ilçemize ve köylerine nasıl hizmet yapabiliriz, bu hizmetlere nasıl katkıda bulunabiliriz bizimde amacımız bu. Burada gördük ki yaptığı çalışmalar ve hizmetler ile Çankırılı'dan daha Çankırılı bir Valimiz var. Sayın Valimiz Vahdettin Özcan ve Kaymakamımız Vedat Yılmaz'a Kurşunlu ilçesine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Yaptığınız çalışmalar bizi mutlu etti ve gururlandırdı" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Vali Özcan toplantıya katılanlara teşekkürlerini ilettikten sonra ilçenin problemlerini yerinde dinleyerek ilçede neler yapabileceklerini, kapasitelerinin ne olduğunu ölçmek ve kamu hizmet kalitesini artırarak hizmetin en iyisini yapabilmek için faydalı bir toplantı gerçekleştirdiklerini, talepler ve istekler değerlendirildikten sonra gerekli çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini belirterek "Zoru hemen başarırız, imkansız biraz zaman alır. Allaha emanet olun. Allah yar ve yardımcınız olsun. " diyerek toplantıyı sonlandırdı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Vahdettin Özcan Vedat Yılmaz Kurşunlu Eldivan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title