Haberler

İlçe Güvenlik Kurulu Osmaneli İlçe Stadını Güvenli Bulmadı

Bilecik’in Osmaneli İlçesi İlçe Spor Güvenlik Kurulu’nun almış olduğu karar neticesinde, Osmaneli İlçe Stadı’na, belirlenen 9 madde tamamlanacağına kadar misafir takım seyircisi alınmayacak.

Bilecik'in Osmaneli İlçesi İlçe Spor Güvenlik Kurulu'nun almış olduğu karar neticesinde, Osmaneli İlçe Stadı'na, belirlenen 9 madde tamamlanacağına kadar misafir takım seyircisi alınmayacak.

Osmaneli Kaymakamı aynı zamanda İlçe Spor Güvenlik Kurulu Başkanı olan Edip Çakıcı ile 8 üyenin imzası bulunan İlçe Spor Güvenlik Kurulu, güvenlik tedbirleri sebebi ile ilçe stadına misafir takım seyircisi alınmaması kararlaştırıldı. Geçtiğimiz ay büyük bir tören ile açılışı gerçekleştirilen stadın ilk maçında 1308 Osmaneli Belediye spor ile Bilecik spor arasında oynanmış, bu maçın devre arasında iki takım taraftarı arasında güvenlik tel örgüsü olmayışından dolayı iki takım taraftarları arasında 2 kişinin yaralanmasına sebep olan olaylar yaşanmıştı. Geçen bir ay içinde stat içerisinde herhangi bir çalışma yapılmamasından dolayı hafta sonu oynanacak olan Osmaneli Gençlerbirliği Spor ile Bilecik spor arasında oynanacak müsabaka için Osmaneli İlçe Spor Güvenliği Kurulu bir toplantı yaptı. Kaymakam Edip Çakıcı'nın başkanlığında ve üyelerin iştirakı ile yapılan toplantıda, Osmaneli'nde oynanacak olan futbol ve spor müsabakalarında ilçe stadyumunda alınması gereken emniyet tedbirleri görüşülerek karar aldı. Tedbirler şu şekilde sıralandı;

"Stat içerisinde misafir takım taraftarları için ayrı bir tribün bulunmadığından ve daha önceki maçlarda yaşanan olumsuzluklar ve sıkıntılardan dolayı, güvenlik zafiyeti doğabileceğinden misafir takım taraftarlarına ait bir tribün yapılıp stat fiziki olarak yeterli duruma getirilinceye kadar misafir takım seyircilerinin stada alınmaması. Atatürk Ortaokulu tarafında bulunan kale arkasındaki duvar boyunun yükseltilmesi. Stat ile itfaiye arasında bulunan tel örgülerin boyunun yükseltilerek soyunma odalarına kadar uzatılması. Hakem odası ile ev sahibi takımın soyunma odasını ayırmak için araya engel konulması. Maçlardan önce tribünün arka kısmında bulunan boş alanın belediye görevlilerince temizlenmesi. Belediye tarafından sigara içilmez uyarı levhalarının stat girişine ve uygun yerlere asılması. Stat içerisinde kamera sisteminin kurulması. Misafir takımın araçlarının itfaiye bahçesine alınması."

Bu kararlar sonrası Bileciksporlu taraftarlar, bu kadar eksiğin olduğu bir statta hala niye maç oynatıldığını ve hakem ile kendi takım güvenliğinin nasıl alabileceklerinin bilmediklerini belirttiler. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Edip Çakıcı Osmaneli Bilecik Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title