Haberler

İlçe Birinciliği İçin Yarıştılar

Altınlar Giyim'in sponsorluğunu üstlendiği İlköğretim Okulları arası 13.Geleneksel Bilgi ve Kültür Yarışmasının Şahinbey İlçe finali yapıldı.

Altınlar Giyim'in sponsorluğunu üstlendiği İlköğretim Okulları arası 13. Geleneksel Bilgi ve Kültür Yarışmasının Şahinbey İlçe finali yapıldı.

Büyük heyecana sahne olan yarışma sonunda, 3 okul arasında yedek sorulara rağmen puan eşitliğinin bozulmamasından dolayı birinci kura çekimi ile belirlendi.

Türkiye'nin okul kıyafetleri üreticisi Altınlar Giyim'in katkılarıyla, Şahinbey Kaymakamlığı İlköğretim Okulları arası 13. Geleneksel Bilgi ve Kültür yarışmasının ilçe finali gerçekleştirildi.

Özel Bahçeşehir Koleji Spor Salonunda düzenlenen yarışmaya, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey ilçe Milli Eğitim Müdürü Abdulhalim Ünverdi, Altınlar Giyim Genel Müdürü Adem Altan ve finale kalma başarısı gösteren okulların idarecileri ile öğrencileri katıldı.

Barbaros Hayrettin Paşa, Melike Alevli, Nuri Pazarbaşı, M. Şahin Batmazoğlu, İsmet İnönü, Özel TED Koleji, Or.Gen. Kenan Evren, Ertuğrul Gazi ve Kaşkarlı Mahmut İlköğretim Okullarının ilçe birinciliği için mücadele ettiği yarışma büyük çekişmeye ve heyecana sahne oldu.

Türkçe, Matematik, Genel Kültür, Tarih ve Coğrafya'dan oluşan 20 test sorusunun sorulduğu yarışmada Ertuğrul Gazi, TED Koleji ve Orgeneral Kenan Evren İlköğretim okulları 80'er puan alarak birinciliği paylaştılar. Finalist okulun belirlenmesi için sorulan 4 yedek soruda da eşitlik bozulmayınca kura çekimi yapıldı.

Bilgi yarışmasına katılan öğrencilerin jüri üyeleri önünde yaptığı kura çekilişi sonucu birinciliği Orgeneral Kenan Evren İlköğretim Okulu kazanırken, ikinciliği TED Koleji, üçüncülüğü ise Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu kazandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere, Altınlar Giyim tarafından çeyrek altın,eşofman takımı ve 100 TL'lik alışveriş çeki hediye edildi.

Bilgi yarışmasına katılan tüm okulların yönetici, öğretmen ve öğrencilerini kutlayan Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, yarışma sonunda birinciliği elde eden okulun Şahinbey ilçesini Gaziantep finallerinde temsil edeceğini söyledi. Yarışma sonunda aynı puanı almayı başaran üç okulunda kendileri için birinci olduğunu fakat sadece bir okulun finallere katılabileceğini belirten Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulhalim Ünverdi, "Yedek sorular sonunda da eşitlik bozulmamasından dolayı kura çekimi ile birinciyi belirlemek zorunda kaldık" dedi.

Gaziantep'te düzenlenen tüm bilgi yarışmalarına ve eğitim aktivitelerine sponsorluk etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Altınlar Giyim Genel Müdürü Adem Altan ise, "Bilginin herseyden önemli olduğu günümüzde bilgiye ulaşmak için kıyasıya yarışan gençlerin her zaman yanındayız" diye konuştu.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Ertuğrul Gazi Kenan Evren Adem Altan Şahinbey Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title