Haberler

İlber Ortaylı, Cem Yılmaz'ın Sözlerini Değerlendirdi

Güncelleme:

Ünlü tarih profesörü İlber Ortaylı, Cem Yılmaz'ın yeni Türkiye-eski Türkiye açıklamasıyla ilgili, "Cem Yılmaz çok güzel bir tarif yapmış çünkü o bir zeka" dedi.

Ünlü şovmen Cem Yılmaz, geçtiğimiz günlerde "B.k kurarsınız yeni Türkiye'yi" sözleriyle olay olan İlber Ortaylı'ya, Twitter hesabı üzerinden destek vermişti. Ünlü tarih profesörü İlber Ortaylı da, Cem Yılmaz'ın yeni Türkiye-eski Türkiye açıklamasını değerlendirerek, "Cem Yılmaz çok güzel bir tarif yapmış çünkü o bir zeka." dedi. Ortaylı, ayrıca Halk TV'de katıldığı programda "Yeni Türkiye'yi b.k kurarsınız" sözlerine de açıklık getirdi.

"TARİH BİLMEYEN ADAMLARIN YENİ TÜRKİYE İFADESİNE ANCAK GÜLÜNÜR"

Açıklamasında; "Eğer birbirinizi fortlayarak devrim yapmaya kalkışıyorsanız. Bu anayasal suçtur, tarih karşısında bir suçtur. Sadece talep edenleri değil, tüm ülkedeki insanları bağlar... Necisiniz siz burada diye sorar tarih" diyen Ortaylı, 'tarih bilmeyen, coğrafya bilmeyen, yazı yazmasını bilmeyen adamların 'Yeni Türkiye' ifadesine ancak gülünür" dedi.

"ÇÜNKÜ O BİR ZEKA"

Ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın Twitter'da yazdığı 'yeni Türkiye-eski Türkiye' yorumunu da değerlendiren Ortaylı; "Cem Yılmaz çok güzel bir tarif yapmış çünkü o bir zeka. Yeni Türkiye'yi bırak biz eskisini bile özleyip içimize almaya çalışıyoruz... Tarihimizle barışalım diye çalışırken, tarih bilmeyen, coğrafya bilmeyen, yazı yazmasını bilmeyen adamların yeni Türkiye demesi gülünç..." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İlber Ortaylı Cem Yılmaz Twitter Türkiye Medya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (27)

anonim:

koltuktan olanın çenesine vuruyor. ''Topkapı Sarayı Müdürlüğü'' yaparken hiç sesi çıkmıyordu hocanın.

11
18
yanıtYanıtla
serkanMobil-ANDROID:

ortaylı bütün tv programlarında zangır zangır chp sözcülüğü yapıyor yaptığı siyaseti millette tarih diye yutturmya çalışıyor...Kim kanar sana artık...sen git o bildiklerini fransızlara anlat onlarda inanmaz.....

8
18
yanıtYanıtla
ALİ CAN:

YENİ TÜRKİYE''Yİ KURARKEN ŞAKLABANLARDANMI İCAZET ALACAZ LAN. . ?

12
14
yanıtYanıtla
Öyle değil mi?:

Bu İlber Hocada sürekli çok devlet kurmuş, yönetmiş ve yaşatmış gibi konuşuyor ha

5
20
yanıtYanıtla
Kemal sunal:

ortaylı ve cmylmz ın dediklerini anlamak için zeka lazım o da koyunlarda yok me me de me me

15
7
yanıtYanıtla
ABIZER:

hocam meydanlarda cok gozukme akp hashasileri sanada parelerci diye camur atmasin ulkesini seven bayragini seven akp zihniyetinin ne oldugnu 10yil once anladi ama ak koyunlarin sayesinde ulkeyi bu hale dusurduler az kaldi sonlari kuyruk sikistikca ulkeyi bir gargasaya dondermeye calisiyorla ama nafile

14
6
yanıtYanıtla
EnderMobil-ANDROID:

Şu CHP ve MHP 'ye oy verenlere kesin vasi tayin etmek lazım. Kendileri için karar verebilecek yeterlikte bir zihne sahip olmadıkları görülüyor.

5
14
yanıtYanıtla
ULU ÖNDER-M.KEMAL:

KILICTAROGLUNA SÖYLEYiN, , BUNLARIN PARTi ÜYELIKLERiNi IPTAL ETSiN, , BUNLAR ASLAA CHP, LI OLAMAZLAR, YOLDAN CIKMIS BUNLAR.

6
12
yanıtYanıtla
baranMobil-ANDROID:

aha bu ahmakta basimiza akıl abidesi kesildi

6
12
yanıtYanıtla
bunakMobil-ANDROID:

sen sus bunak.

3
15
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title