Haberler

İlbank Trabzon'a 75 Milyonluk Yatırım Yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Trabzon'da yaptırılacak 24 tesisin toplu temel atma töreni Araklı ilçesinde yapıldı.

İlbank Trabzon'a yatırım yaptı. 12'si İlbank, 12'si Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından inşa edilecek tesislerin toplam yatırım maliyeti 225 Milyon değerinde olacak. İlbank'ın gerçekleştireceği projeler için 75 milyon TL. harcanacak.

Açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Faruk Özak, Safiye Seymenoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İlbank Yönetim Kurulu Başkanı Av. Serdar Çalkan, İlbank Genel Müdür V. Tuncay Karaman, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür V. Ömer Özdemir ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yerel seçimlerin yaklaştığı vurgusunu yaparak "Biz hizmet siyaseti yapıyoruz. Mahalli idareler seçiminden sonra yeni ufuklar açılacak, projeler daha da artacak" diye konuştu. Bayraktar, Türkiye'nin artık kendi ayakları üzerinde duran bir ülke olduğunu, borç alan değil borç veren bir ülke konumuna geldiğini ifade etti.

İller Bankası Genel Müdür V. Tuncay Karaman da yaptığı konuşmada İller Bankası'nın genç ve enerjik ruhuna vurgu yaparak "Bugün Bankamız bir asra yaklaşan yaşına rağmen geleceği kavrayan halen genç ve enerjik ruhu, güçlü kökleri, kuvvetli yapısı ve organizasyonu ile faaliyetlerine devam etmektedir. Bütün çalışanlarımız, zengin bilgi birikimi ve deneyimi ile yerel yönetimlerin altyapı ve üstyapı alanındaki her türlü sorununu çözmeye ve finansman sağlanması için çalışmaya gururla devam edeceklerdir." dedi.

Trabzon'da temeli atılacak 12 tesisin İller Bankası için önemine değinen Karaman "75 Milyon değerindeki bu 12 adet tesisi Trabzon'umuz için hizmete sunacak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Hedefimiz Türkiye'nin büyüme ve gelişme ritmine uygun olarak adaletle ve hakkaniyetle ülkemize, şehirlerimize ve dolayısıyla insanımıza hizmet etmektir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve Bakan Bayraktar ile protokol üyeleri butona basarak yaklaşık 225 milyon liraya mal olacak 24 tesisin temelini attı.

İLBANK, Araklı-Sürmene İçmesuyu ve Arıtma, Şalpazarı İçmesuyu, Eskipazar İçmesuyu, Akçaköy-Derecik-Yıldızlı Kanalizasyon, Köprübaşı İçmesuyu ve Kanalizasyon, Hayrat ve Köyleri İçmesuyu, Aykut İçmesuyu, Taşkıran Kanalizasyon, Yeşilyalı Kanalizasyon, Çayırbağı Kanalizasyon, Bölümlü Kanalizasyon ve Arsin Sahil Düzenleme inşaatlarını gerçekleştirerek yerel yönetimlerin hizmetine sunacak. Projeler tamamlandığında Trabzon'un altyapı ve içmesuyu ihtiyacına büyük katkı sağlanacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tuncay Karaman Trabzon Araklı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title