Haberler

İlan Sitelerini Dolandırıcılar Bastı

Güncelleme:

Ev ve otomobil arayanların büyük çoğunluğu günümüzde artık ilk baktığı yer olan online ilan ve satış sitelerinde dolandırıcılar cirit atmaya başladı.

Ev ve otomobil arayanların büyük çoğunluğu günümüzde artık ilk baktığı yer online ilan ve satış siteleri oluyor. Müşterilerin bu mecraya kaymasıyla, doğal olarak dolandırıcılar da bu sitelerde cirit atmaya başladı. Özellikle 'çok iyi bir fırsat' yakaladığını düşünenler genellikle dolandırıcılar tarafından mağdur ediliyor.

PİCK-UP ALMAK İSTEDİ DOLANDIRILDI

İkinci el bir araç almak isteyen M.İ (32) bu internet dolandırıcılarının son mağduru oldu. İstanbul, Şişli'de oturan genç adam bir ilan sitesinde 35 bin liraya ikinci el bir pick-up buldu. Bulduğu aracın sitedeki muadillerine göre yaklaşık 5 bin lira ucuz olduğunu söyleyen M.İ "Tek sorunu vardı. O da Doğu Anadolu'da bir ilde olmasıydı. İlanın sahibini aradığımda bana pick-up'ın zaten 34 plaka olduğunu, 1000 liralık kaporayı yatırmam halinde bizzat kendisinin bana ulaştıracağını söyledi. Ben de istediği hesaba 1000 lirayı yatırdım. İki gün içinde aracı getirmesi gerekiyordu, 1 hafta geçti adamdan ses çıkmadı. Daha önce konuştuğumuz numaradan kendisine ulaşamadım" diye konuştu.

KONUT ALACAKLAR, KİRALIK EV ARAYANLAR DİKKAT!

Bu dolandırıcılık türü sadece araba arayanların değil, özellikle İstanbul'da kiralık ev arayanların da sık sık başına geliyor. İnternette bir evin fotoğraflarını beğenip, evi kiralamak isteyen vatandaşların "Daha şu anki kiracı evi boşaltmadığı için gösteremiyorum" sözüne kuşkuyla yaklaşması gerekiyor. Çünkü bu lafı söyleyen dolandırıcılar sizden 1-3 aylık kirayı hesabına yatırmanızı istiyor. Taşınma vakti geldiğinde ise daha önce konuştuğunuz 'ev sahibine' kesinlikle ulaşamıyorsunuz.

HEPSİNİN BİR ORTAK NOKTASI VAR

Bu tip dolandırıcıların ilanlarında bazı ortak noktalar öne çıkıyor. Öncelikle ev ya da Otomobil sahiplerinin ne kadar 'acil nakit ihtiyacı' olursa olsun ellerindeki malı mümkün olan en yüksek fiyattan satmak isteyeceğini unutmamak gerekiyor. Yani ilan sitelerindeki 'müthiş indirimlere' şüpheyle yaklaşılmalı. Bunun yanında dolandırıcılar inandırıcı olsun diye, söz konusu ilanlara genelde olumsuz bir ayrıntı ekliyor. Mesela 'sağ ön kapıda boya var' gibi dürüst açıklamalar bu tip ilanlarda sık sık yer alıyor. Tabii bu detayları ilanlarına koyan gerçekten dürüst satıcılar da yok değil. Bu nedenle dolandırıcılardan korunmak için öncelikle görmediğiniz bir eve veya araca asla para vermemeniz gerekiyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

İstanbul Şişli Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (15)

polis memuru:

polisim hırsız ve dolandırıcıları yakalamak için hiç uğraşmıyorum biraz hızlı koşsa kendmi zorlayıpta peşinden koşmuyorum, niye koşayım adam yakalandıktan 1 saat sonra serbest kalıyor ki? ertesi gün yanlışlıkla yine yakalansa yine serbest e ben niye canımı tehlikeye atayım ki yakaladım adam çıkınca başıma bela olsa bıçaklasa vursa evime musallat olsa, bizi kim koruyacak bunlardan olmayan kanun adelet ve cezalandırma sistemi. . .

20
1
yanıtYanıtla
GERÇEKLER:

POLİS SAVCILIK KONUYLA ASLA İLGİLENMİYOR 1YILDIR SAVCILIĞA VERDİM ADRES KİMLİK BİLGİLERİ HERŞEY ORTADA AMA ADAM MİLLETİ DOLANDIRMAYA DEVAM EDİYOR HİÇBİRŞEY YAPMADILAR İFADE ALMAYA EMNİYETE DAHİ ÇAĞDRILMAMIŞ TÜM DELİLLER ORTADA BU ÜLKEDE ADELET YOK VAR DİYEN YALAN SÖYLÜYOR CANLI KANITI BURDA!!!

15
3
yanıtYanıtla
Gurbetçi:

İmam cemaat ilişkisi. . . Baştakiler çalarsa halkın çalıp, dolandırıcılık yapmasından daha doğal ne olabilir ki ?

10
6
yanıtYanıtla
İzmirli Mobil-IOS:

Akpartisi ne yapıyo nerde hükümet

5
8
yanıtYanıtla
Türk oğlu TürkMobil-ANDROID:

her yer hırsız kaynıyor.başta sonda hırsız...

8
3
yanıtYanıtla
adam Mobil-ANDROID:

Beyler bayanlar işin içinde olan biri olarak söylüyorum 150 bin nüfuslu bir şehirde yaşıyorum günde en az 100 kişiyi dolandırmaya çalışıyolar. memlekette namuslu adam kalmamış ki anasını satayım polis savcı napsın. kanunlarin değişmesi lazım.

10
0
yanıtYanıtla
27mobilWeb@haberler.com:

Bu kanunlarla bu kadar olur.

4
5
yanıtYanıtla
X-RAY:

İNSANLAR KİRLENDİKÇE KİRLENİYOR

9
0
yanıtYanıtla
erhan:

araç satacaksam beraber gideriz bankaya parayı hesabıma geçersin üst kata çıkarız binanın noter vardır arabanın satışını yaparım , noterde para almam sahte paraya denk gelir vs

7
1
yanıtYanıtla
önder:

Sn kardeslerim siz siz olun arac alirken asla denemeden ve ya bir ustaya denettirmeden arac almayin Noter islerini bitirmeden parayi vermeyin bu habere konu olan kardesimiz malesefe tanimadigi kisilere güvenmis bu tip dolandircilik olaylarina avrupada genelde afrikalilar yapar bizimkiler ögrenmis malesef

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title