Haberler

İlahiyatçı Yazar Mustafa Karataş Açıklaması

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konferans ile Geyveli sevenleriyle buluşan İlahiyatçı Yazar Mustafa Karataş, aile içindeki huzuru sağlayıcı en önemli unsurun bireylerin birbirine gereken önemi vermesi olduğunu ifade ederek...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konferans ile Geyveli sevenleriyle buluşan İlahiyatçı Yazar Mustafa Karataş, aile içindeki huzuru sağlayıcı en önemli unsurun bireylerin birbirine gereken önemi vermesi olduğunu ifade ederek "Tüm İslam alemi olarak Peygamber Efendimizin (s.a.v) aile hayatını örnek almalı, eşimize ve çocuklarımıza değer vermenin gerekliliğini unutmamalıyız" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin sevilen isimlerinden İlahiyatçı Yazar Mustafa Karataş'ın konuşmacı olarak katıldığı, 'Huzurlu Aile Hayatının Gereklilikleri' konulu konferans, Geyve Belediyesi Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Geyvelilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen programa, Geyve Belediyesi Başkanı Murat Kaya, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, İlçe Müftüsü Ali Erhun ve AK Parti İlçe Teşkilatı mensupları katıldı.

Dünyevi hayatın kaygıları, stresi ve dur durak bilmeyen hızının aile içi ilişkileri etkilediğini belirterek konuşmasına başlayan İlahiyatçı Yazar Mustafa Karataş, "Olumsuz olan maddi ölçütler en başta aile mefhumunu, daha sonra tüm sosyal alanı daraltıyor, güzel bir temele oturtulabilecek ilişkileri dahi köreltiyor. Bu ölçütlerin yanında günümüz insan ilişkileri için büyük önem kazanan zaman algısı yönünde de ciddi sıkıntılar mevcut. Ailecek akşam boyunca televizyon seyretmek yerine; ufkumuzu açacak, aile üyelerimizle kaynaşmayı sağlayacak okuma ve dinleme saatleri üretmeliyiz. Kısacası birbirimize zaman ayırmalıyız. Unutulmamalıdır ki, yaşadığımız sosyal alanın seyrini aile içi ilişkilerimizin gidişatı belirler. Bu sayede aile içi ilişkileri güçlü olan bir toplumda olumsuz insan ilişkilerini görmek zorlaşır" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında huzurlu ailenin ilk adımı olan evlilik döneminden bahseden Karataş, "Evlilikte yaşanan sıkıntıların temeline bakıldığında hep küçük meseleler göze çarpıyor. Örneğin mobilya alımında yaşanan küçük bir anlaşmazlık, tarafları birbirine küstürüyor, olurları olmaz ediyor. Anlaşmazlıklara yol açacak gelin kaynana, seninkiler benimkiler gibi kutuplaştırıcı ifadeleri hanelerimizden uzak tutalım. Tüm bunlar ne mensubu olduğumuz dine, ne de bizim insanlık anlayışımız ve duruşumuza yakışabilecek haller değildir. Tüm İslam alemi olarak Peygamber Efendimizin (s.a.v) aile hayatını örnek almalı, eşimize ve çocuklarımıza değer vermenin gerekliliğini unutmamalıyız" dedi. Gerçekleştirilen konferansın sonunda Geyve Belediyesi Başkanı Murat Kaya ve AK Parti Geyve İlçe Kadın Kolları Başkanı Aynur Gökdemir, Mustafa Karataş'a teşekkür ederek, çiçek takdim etti. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Karataş Geyve Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title