Haberler

İlahiyatçı Karataş Sivas'ta Engellilerle Buluştu

SİVAS'ta '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' nedeniyle düzenlenen programa, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş konuşmacı olarak katıldı.

SİVAS'ta '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' nedeniyle düzenlenen programa, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş konuşmacı olarak katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Sivas Valisi Davut Gül'ün eşi Gülden Gül, Vali Vekili Sezgin Üçüncü, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, Ak Parti İl Başkanı Ziya Şahin, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş, engelli ve engelli aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar tarafından engelli yaşamı anlatan tiyatro oyunu sergilendi. Programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mustafa Karataş insanlığın önemine değindi. Karataş, "İnsan olma bakımından, engelli-engelsiz, şu din, bu din söz konusu değildir. İnsan olmak yeterlidir. Allah katında herhangi bir insana hizmet etmek de aynı oranda ibadettir. 'Bunun eli böyleymiş', 'bunun gözü şöyleymiş' gibi sözlerde Allah katında değer burada değildir. Cenab-ı Hak cisimlere bakmaz. Sadece kalplere bakar. Kalp temizse, kalp güzelse, ister eli olmasın, ister kolu olmasın, ister gözü olmasın, ister kulakları duymasın, Allah katında kalbi temizse değerlidir. İnsanlara değer vermek zorundayız. Can taşıdığı için sevmeliyiz" dedi. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Mustafa Karataş Sivas Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title