Haberler

İlahiyat Öğrencilerinden Formasyon Eylemi

Güncelleme:

Gaziantep Üniversitesinde eğitim gören bir grup İlahiyat Fakültesi öğrencisi, kendilerine formasyon hakkı verilmemesini protesto etti.

Gaziantep Üniversitesi'nde eğitim gören bir grup İlahiyat Fakültesi öğrencisi, kendilerine formasyon hakkı verilmemesini protesto etti.

İlahiyat Öğrencileri Platformu adı altında toplanan yaklaşık 70 öğrenci, ellerindeki döviz ve pankartlarla Gaziantep Üniversitesi girişinde toplanarak Pedagojik Formasyon almayışlarını alkışlarla protesto etti. İmam Hatip ve İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin ideolojik nedenlerden dolayı formasyon alamadığını iddia eden grup adına gazetecilere konuşan Mustafa Eren, "Bilindiği üzere formasyon konusu ilahiyatçılarımızın kanayan ve büyüyen yarasıdır. 1998 yılına kadar öğrenim süresinde verilen formasyon programı siyası ve ideolojik nedenlerden dolayı kaldırılmıştır. Bu süreç içerisinde hem imam hatip hem de ilahiyat fakülteleri içerik yönünden ve kadro açısından oldukça zorlu süreçlerden geçmek durumunda kaldı. Bu haksızlığın artık son bulmasını bekliyoruz. Formasyonun İlahiyat Fakültelerine bir an önce verilmesi gerekmektedir. Bu hakkı tarafımıza verilmesi için vermiş yasal işlemleri devam süreçte daha fazla kişinin mağdur olmaması için ivedilikle öğretmen alımlarında 75 olarak belirtilen KPSS puanını 50 olarak yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Öğrenciler, basın açıklamasının ardından dağıldı. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Mustafa Eren Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title