Haberler

Rize'de İlahiyat Fakültesi Öğrencilerinden Formasyon Eylemi

Güncelleme:

Rize'de İlahiyat Öğrencileri Platformu, ilahiyat fakültelerinde pedagojik formasyon dersi verilmemesini basın açıklaması yaparak protesto etti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, öğretmen olabilmek için gerekli pedagojik formasyon derslerini alamadıkları gerekçesiyle basın açıklaması yaptı.

İlahiyat Fakültesi bahçesinde yoğun kara rağmen bir araya gelen İlahiyat Öğrencileri Platformu üyesi yaklaşık 150 kişilik grup, "pedagojik formasyonu geri ver", "Sayın Başbakanım, umudumuz sen ol" yazılı pankartlar açtı.

Öğrenciler adına açıklama yapan Muaviye Erenoğlu, platform olarak formasyon konusunda yaşanan sıkıntıları dile getirdiklerini söyledi.

İlahiyat fakültelerinin kanayan en büyük yarasının, "formasyon" olduğunu ifade eden Erenoğlu, "1998'e kadar öğrenim süresi içinde verilen formasyon programı, 28 Şubat sürecinde kaldırıldı. Postmodern darbe sürecinin getirdiği bu mağduriyetin ortadan kaldırılmasını bekliyoruz" dedi.

Erenoğlu, pedagojik formasyon derslerinin ancak fakülteden mezun olduktan sonra alabilecek hala getirildiğini, böylece de bir yıl süren hazırlık sınıfıyla birlikte 6 yıl okumaya mecbur edildiklerini vurgulayarak, pedagojik formasyon derslerinin lisans eğitimi döneminde verilmesini istediklerini kaydetti.

Öğrencilere, İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Akdoğan da destek vererek, mağduriyetin giderileceğine inandığını söyledi. - Rize

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title