Haberler

Silah Ruhsat Başvurularında Artış

Güncelleme:

Batman'da son günlerde silah ruhsatı ve internet üzerinden bulundurma ruhsatlı silah alımında artış yaşanıyor.

Batman'da başta av bayileri olmak üzere ruhsatlı pompalı tüfek, bulundurma ruhsatlı silah alımlarında başvuru sayısında ciddi bir artışın yaşandığı kaydedildi.

Diyarbakır'da yaşanan ve bölgede gerilime neden olan olaylardan sonra, bireysel silahlanma başvurunda artış yaşandığı bildirildi.

Batman İl genelindeki silah ve av bayilerine yüzlerce kişi başvuruda bulunarak silah aldı. Pompalı tüfeklerin revaçta olduğu silah alımlarında, bir kısım vatandaş ise farklı çap ve modellerde silah arayışına girdiği öğrenildi.

Batman Emniyet müdürlüğüne başvurarak silah ruhsatı almak isteyenlerin sayısında büyük artış olduğu ifade edilirken bulundurma ruhsatı talebi yetkilileri şaşırttı.

RUHSATSIZ SİLAH SAYISI DA BİR HAYLİ FAZLA

Diyarbakır'da meydana gelen ve kamuoyunda "Hizbullah-PKK" çatışması olarak algılanan olaylardan sonra koruma ve tedbir amacıyla silahlanmada ciddi bir artış yaşandı.

Diyarbakır'da ruhsat için başvuru sayısının son bir hafta içinde % 1.200 artış olduğuna dikkat çeken yetkililer "Batmanda da ruhsatlı pompalı tüfekler, av tüfekleri ve tabancalar için başvurularda ciddi bir artış var. Ayrıca, internet üzerinden de satışlarda artışın olduğu göz önünde bulundurulmasıyla devlet kayıtlarındaki artışın ciddi boyutlara ulaştığını söylemek mümkün. Bir de ruhsatsız silahların bir hayli fazla olduğu Batmanda, bireysel silahlanma ve silah sayısının bilinenden bir hayli fazla olduğunu söylemek mümkün" dedi. Kaynak: Batman Gazetesi

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title