Haberler

İlaçlı Stend Bedelini Artık SGK Ödeyecek

Güncelleme:

Danıştay, "ilaçlı stend bedelleri kurumca ödenmez" ibaresini iptal etti. Bundan böyle ilaç salımlı koroner stent bedellerini SGK ödeyecek.

Danıştay 15. Dairesi'nin Sağlık Uygulama Tebliği'ndeki "ilaçlı stend bedelleri kurumca ödenmez" ibaresini hukuka aykırı bularak iptal etti.

İzmir Barosu üyesi avukat Cem Durdu, yaptığı açıklamada, 2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan anjiyo operasyonu ile kroner arter darlığının saptanan müvekkili Hüseyin Durdu'ya ilaç salımlı kroner stent takıldığını belirtti.

ARTIK SGK ÖDEYECEK

SGK'dan emekli olan müvekkilinin SGK'nın ödeme yapmadığı için bu stend bedelini kendisinin ödediğini dile getiren Durdu, açıklamada şu görüşlere yer verdi:
"SGK'nın bu uygulamasının TC Anayasası'nın sosyal devlet ilkesine, 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel sağlık Sigortası Yasası'na aykırı olduğunu ileri sürerek, ilgili tebliğin 7.1. Maddenin 18. Fıkrası'nda yer alan "...ilaçlı stent bedelleri kurumca ödenmez" ibaresinin iptali için Danıştay'a dava açılmıştır. Danıştay 15. Daire tarafından yapılan yargılama sonunda, davanın kabulü ile Sağlık Uygulama Tebliğinin 7.1. Maddesinin 18. fıkrasındaki "...ilaçlı stent bedelleri kurumca ödenmez" ibaresi hukuka aykırı görülerek iptaline karar verilmiştir. Bundan böyle, ilaç salımlı kroner stent bedelleri yargı kararı uyarınca SGK tarafından ödenecektir."

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Dokuz Eylül Üniversitesi Danıştay İzmir Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

SAĞLIKTA DEVRİM:

NE ÇABUK UNUTULDU İLAÇ KUYRUKLARI, HASTANEDE GÜNLERCE BEKLEMELER, PARALI MUAYENELER. . . ADAMLAR İYİ YAPIYORSA İYİ DEYİN, ZATEN ZAM OLUNCA ONUN ALTINA KÜFRÜNÜZÜ YAPIYORSUNUZ. . .

6
10
yanıtYanıtla
cabaroglu:

öylemi seni işe akp mı koydu yoksa neyı guzel acaba anlatırmısın paran varsa saglık var allah askına hastaneler saglık ocagı gıbı mıllet özele gıdıyor

yanıt0
yanıt0
hey gidi hey:

dogalgaz ve elektrige yapılacak 9 zammın 1 ini oraya 8 ini de cebe indirirsin artık. . . ahh cahil halkımız. . .

13
3
yanıtYanıtla
OKAN:

FASO FİSO BİR HABER 3 LİRA BURADAN İNDİŞRİM YAPIYOR 100 LİRA YARINDNA İTİBAREN UYGULAMAYA KONACAK TABAN FİYAT UYGULAMASIYLA GEÇİRİYOR. . İŞTE AKPNİN YILLARDIR UYGULADIĞI TAKTİK BU. .

12
2
yanıtYanıtla
HİCAZ:

Hadi koyunlar buna da cevap verin bu uygulamayı paralel yargı mensuplarımı düzeltti. Allah size akıl versin AKP liler duam budur. .

5
8
yanıtYanıtla
İşsiz Adam:

Çözüm süreci, paralel yapı bide İşid çıktı başka gündem yok zaten, asgari ücreti geçmiş ev kiraları, maaşlar erimiş gitmiş, her on kişiden 8 banklara borçlu, bunlar ne olacak zaten işsizdik bide GSS diye bi şey yaslamışlar, bu kadar şeyi ödeyen stend bedelinide öder nasılsa tek derdimiz buysa!!!!!!!

9
4
yanıtYanıtla
HAYDAR:

DANIŞTAY DA OLMADA BU MİLLETE GİREN ÇIKANIN TAKİBİNİ YAPAMAYACAĞIZ YEMİN EDERİM, ÇOK YAŞA DANIŞTAY!

10
2
yanıtYanıtla
veli:

suriyelilere her şey beleş . . . . 2 milyon açı nasıl doyuracaz 9 az bile. . . .

10
2
yanıtYanıtla
DUMRUL:

bu haber kanalı hükümetin iyi diye yaptıklarını hemen yayınlar ilaçlardan alınacak yüzdelerden neden bahsetmiyorsunuz kaldırılan 3 kuruş zamlanan 300 kuruş

9
2
yanıtYanıtla
EVLADIOSMANLIATATÜRKTORUNU:

AMELİYATLARDA KULLANILAN SGK YA FATURA EDİLEN BU MİLLETİN BİLMEDİĞİ ÇOCUKLARINA BORÇ OLARAK DÖNECEK FATURALAR NE OLACAK. MEDİKAL MALZEME KONULMAYAN AMELİYAT KALMADI. BUNUN ÖNÜNE NEDEN GEÇMİYORSUNUZ. HALAA SUT FİYATLARI ÇOK YÜKSEK. ÇEK YARI FİYATINA KARDEŞİM BU NEDİR YAAA 3 LİRA MALİYETİ OLAN MALZMEYİ 3000 LİRAYA DEVLETE FATURA EDİYORLAR. HER ÖNÜNE GELEN AMELİYATTA HASTAYA MEDİKAL MALZEME KOYUYOR BUNLARI BİLMİYORMUSUNUZ YOKSA BU DEVRAN BÖYLE GİTSİN BİZDE AYAKTA KALALIM BİZE NEMİ DİYORSUNUZ?BU VEBALDEN KURTULAMAZSINIZ BAKIN DÜZENLEYİN YAZIKTIR BU MİLLETE DEVLETE. .

11
0
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title