Haberler

İlaç Pazarlayana Hastane Yasağı

Sağlık Bakanlığı Bir Genelge ile, İlaç Tanıtım Elemanlarının Mesai Saati İçinde Doktorları Meşgul Ettiklerini Belirterek Tanıtımların Mesai Dışında Yapılmasını İstedi.

Sağlık Bakanlığı bir genelge ile, ilaç tanıtım elemanlarının mesai saati içinde doktorları meşgul ettiklerini belirterek tanıtımların mesai dışında yapılmasını istedi.

SAĞLIK Bakanlığı, reprezantların (ilaç tanıtım elemanı) mesai saati içinde doktorları meşgul ettikleri gerekçesiyle, ilaç tanıtımlarının mesai dışında yapılmasını istedi. Sağlık Bakanlığı, Müsteşar Nihat Tosun imzasıyla, ilaç firmaları temsilcilerine yönelik olarak bir genelge yayınladı. Genelgede, ilaç firmaları temsilcilerinin, ilaç tanıtımı yaptıkları doktorları meşgul edebildikleri ve hizmetin aksamasına neden olabildikleri belirtildi.

Hiç hassasiyet gösterilmedi

Genelgede “İlaç tanıtımlarının, hizmetin gereği hasta yoğunluğunun çok olduğu acil, poliklinik, klinikler, laboratuvar, röntgen ve benzeri birimlerde yapılmaması, bakanlığımız genelgeleri ile duyurulmuş olmasına karşılık, bazı hastanelerimizde ve birinci basamak sağlık kuruluşlarında gerekli hassasiyetin gösterilmediği tespit edilmiştir” denildi.

Hizmet aksını engelliyorlar

Genelge şöyle devam etti: “Bakanlığımıza intikal eden şikayetlerden, bazı kurumlarımızda hastaların yoğun olduğu mesai saatleri içerisinde ilaç tanıtımlarının sürdürüldüğü ve dolayısıyla bu durumun vatandaşlarımıza verilen sağlık hizmetlerini olumsuz etkileyerek, hizmette kesinti ve aksamalara yol açtığı anlaşılmaktadır. Sağlık hizmetlerinin ihtiyaç ve talepler doğrultusunda etkin, kaliteli, süratli, zamanında verilmesi, bakanlığımızın öncelikli hedeflerindendir. Hizmetin akışını engelleyen, hasta ve hasta sahiplerinin mağduriyetine sebebiyet veren bu durumun önlenmesi için ilaç firmaları temsilcileri tarafından sağlık kurum ve kuruluşları içerisinde yapılacak ilaç tanıtımlarının mesai saatleri dışında gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Kurum baştabiplikleri ve sorumlularınca gerekli düzenlemelerin yapılarak çalışan tüm tabip ve ilgili personele imza karşılığı tebliğinin yapılması gerekmektedir.”

Genelgeye uymayan doktorlara ceza

GENELGEDE, bu hükümlere aykırı edenlere ilişkin olurak da, “baştabip, tabip ve ilgili diğer personel uygulamadan sorumlu tutularak, haklarında gerekli idari ve disiplin işlemlerinin yapılacağını, ayrıca, genelge hükümlerine riayet etmeyen ilaç temsilcilerinin temsil ettikleri firmaların bakanlığımız İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğüne bildirilmesini, genelgenin iliniz ve ilçelerindeki Bakanlığımıza ait tüm sağlık kurum ve kuruluşları baştabipliklerine imza mukabili tebliğini önemle rica ederim” denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title