Haberler

İl ve İstihdam Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Kars ili İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Olağan Toplantısı Vali Günay Özdemir Başkanlığı’nda yapıldı.

Kars ili İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Olağan Toplantısı Vali Günay Özdemir Başkanlığı'nda yapıldı.

Kars İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Valilik Binası Toplantı Salonu'nda Kars Valisi Günay Özdemir 'in Başkanlığı'nda, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu asil üyelerinden Belediye Başkan V. Hüseyin Polat, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yusuf Bulut, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri V. Vali Yardımcısı Adem Ünal, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Serhat Kalkınma Ajans Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüsnü Kapu, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü V. Recep Koçoğlu, İl Ticaret Müdür V. Hava Arat, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyon Temsilcisi Abdullah Necli, Türk-İş Temsilcisi Yusuf Erdoğdu, Hak - İş Temsilcisi Mürsel Aslan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Temsilcisi Şerife Sıttıka Ertaş, Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığı Temsilcisi Burhan Beytut, Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Yüksel Koçak'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşması Vali Günay Özdemir, yaptı. Toplantıda Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yusuf Bulut İŞKUR İl Müdürlüğünün yapılan çalışmalar ve kurum hedef gerçekleştirmeleri hakkında kısa bilgi verildikten sonra toplantının gündem maddelerine geçildi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu organı Denetim kurulunca hazırlanan son 3 aylık (Nisan, Mayıs, Haziran) Kurslara ilişkin denetim raporları, ve Yıllık Eğitim Planında yer almayan Keçe Aksesuarları Yapımı mesleğinde Kars Halk Eğitimi Merkezi ile İşbirliği kapsamında kurs açılmış olup, ilgili mesleğin 2015 yılı Yıllık Eğitim Planına dahil edilmesi kurul onayına sunuldu.

3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu gereğince Mesleki ve Teknik okullarında eğitim gören 12. Sınıf öğrencilerinin 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu gereğince işletmelerde Mesleki Eğitim görmelerinin bir zorunluluk olduğunda hareketle, Kars'ta bulunan 10 ve üzeri personel çalıştıran işletmelerde 2015-2016 Eğitim döneminde işletmelerde mesleki eğitim görmeleri için kontenjanların belirlenerek öğrencilerin ilgili iş yerlerine alanlarına göre yerleştirilmesi hususunda çalışmaların yapılması hususunun kurul toplantısında görüşüldü.

3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu gereğince Kalfalık ve ustalık sınavlarında 6 dönem görev alan esnaf oda temsilcilerinin yerine yeni temsilcilerin seçilmesi hususunu Kurul toplantısında görüşüldü. Tüm gündem maddeleri görüşüldükten sonra bir sonraki İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantı tarihi belirlendi. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Bulut Türk İş Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title