Haberler

İl Sağlık Müdürü Dokucu'dan, 112 Doktoruna Yönelik Saldırıya Tepki

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Ali İhsan Dokucu, Kartal'da hasta yakınlarının saldırısı sonucu yaralanan 112 acil ambulans doktoru İsa Bugün ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, Kartal'da hasta yakınlarının saldırısı sonucu yaralanan 112 acil ambulans doktoru İsa Bugün ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Saldırıya tepki gösteren Dokucu, olayla ilgili müdahillik dilekçesini savcılığa sunacaklarını söyledi.

Kartal Acil Yardım İstasyonu'nda görevli 112 acil ambulans doktoru İsa Bugün, ambulansın önüne araçlarını park eden hasta yakınlarını uyarınca saldırıya uğramıştı. Burnu iki yerinden kırılan ve kafasında şişlikler oluşan Bugün, olayın ardından Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, saldırıya uğrayan doktorla birlikte hastanede basın toplantısı düzenledi. Hastane başhekimi Doç. Dr. Recep Demirhan ve Avukat Ülker Kuğu da basın toplantısında hazır bulundu.

Basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, "Böyle bir hastanede ambulansın yerine park etme konusunda ısrarcı olan, ikaz edildiğinde de bu işi magandalığa kadar götürüp doktor İsa kardeşimi burnunda iki ayrı kırık oluşturacak şekilde, belki de olası ameliyat gerektirecek şekilde ve hiçbir ikaz da bulunmadan gerçekleşen bir saldırı. Üzgün olduğumuz konu polis arkadaşımızın hemen yakınında gerçekleşmiş bu olay" dedi.

Dokucu, olayın gerçekleştiği yerin güvenlik kameraları tarafından görülmediğini ifade ederek, "Çok kısa zamanda bununla alakalı müdahalelerde bulunduk. Çok hassas bir şekilde üzerinde duruldu ve konu hızlı bir şekilde savcılığa intikal ettirildi" diye konuştu.

"Saldırının bize karşı yapılmış olduğunu belirtir bir tavır içindeyiz" diyen Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, saldırıya uğrayan İsa Bugün'ün 10 gün rapor aldığını söyledi. Dokucu, "Biz de açıkçası Sağlık Bakanlığı olarak bu olaydan muzdaripiz. Sadece çalışanımızın darp edilmesinden dolayı değil, bu arkadaşımızın darp edilmesinden dolayı benim buradaki 112 noktam bir gün boyunca hiç çalışmadı ve buraya doktor verebilmiş değilim. Bugün bir hekim kaydıracağım. Kaydıracağımız hekim de bir başka noktadan geliyor. Dolayısıyla bu menfur saldırıyı yapan arkadaşımızın maliyeti açıkçası sadece bu arkadaşımız açısından değil, ambulans günde 8 ila 10 hasta taşıyor, en az 1 veya 2 kritik hastaya müdahale ediyor. Dolayısıyla bu arkadaşın yaptığı İstanbul'da onlarca hastanın müdahalesine engel olmuş oluyor" ifadelerini kullandı.

"HASTANELERİMİZDE HUZUR İSTİYORUZ"

İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu tür konuların arkasında olduklarını ifade eden Dokucu, "Bu konuda müdahillik dilekçesini savcılığımıza iletiyoruz. Bu olayı gerçekleştiren 4 kişi var ve bu kişilerin acıları varmış yeni öğrendim. O acılarından dolayı acil serviste birkaç saat öncesinden bir başka olay daha gerçekleştirmişler. O zaman güvenlik kuvvetleri önlemişler. Ama birkaç saat sonra bir anlamda bu acılarını hor kullanmak suretiyle, şehir magandalığı yapma cesaretini elde ediyorlar" dedi.

Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, hastanelerde huzur istediklerini belirterek, "Herhangi bir hastaya bakarken arkamızda 'acaba bu olayda bir şey olursa çalışanlara yönelik bir şiddet olur mu' kaygısı duymak istemiyoruz. Sağlık Müdürlüğü olarak bu olayın arkasında hem bireysel şikayeti devam ettiği sürece arkadaşımıza hukuk desteği devam edecek, hem de kurumsal anlamda ben bu işten zarar gördüğüm için bu işin takipçisi olacağım. Hekim arkadaşımıza ve sağlık çalışanlarımıza uzanan ellerinde mutlak surette bükülmesi gerektiğini ve ciddi bir cezayla karşı karşıya kalması gerekiyor" diye konuştu.

Hasta yakınlarının saldırısına uğrayan 112 acil ambulans doktoru İsa Bugün ise olayın basit bir otopark kavgası yüzünden olduğunu ifade ederek, "Bu her zaman yaşanıyordu ama kavga, dövüş olmuyordu. Sözlü uyarı yaptığımızda arabalarını çekiyorlardı: Bu sefer de uyardık, direkt üzerimize saldırdılar. Ben davacıyım. Sağlık çalışanlarına sürekli saldırı gerçekleşiyor. Bunun önüne geçilir, ciddi bir ceza alırlar da insanlar çekinir diye düşünüyorum. Sağlık çalışanlarına şiddet arttığı için bunların önüne geçmek için bir şeyler yapılması gerektiğini düşünüyorum. Umarım ciddi ceza alırlar. Ciddi ceza alırlarsa bundan sonra başka sağlık çalışanlarına saldırı olmaz" dedi.

Dokucu ayrıca saldırıyı gerçekleştiren 4 kişi olduğunu bunlardan birinin tanesi tutuklandığını ve birinin de gözaltında olduğunu, 2 kişi hakkında ise hukuki takibin sürdüğünü söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali İhsan Dokucu İstanbul Kartal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title