Haberler

İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, Hemşireler ve Ebelerin Gününü Kutladı

İzmir İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Bediha Türkyılmaz, İzmir’de çalışan tüm ebe ve hemşireleri de temsilen İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nde çalışan ebe ve hemşirelerin günlerini kutladı.

İzmir İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Bediha Türkyılmaz, İzmir'de çalışan tüm ebe ve hemşireleri de temsilen İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nde çalışan ebe ve hemşirelerin günlerini kutladı.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü İbn-i Sina Toplantı Salonu'nda hemşireler ve ebeler günü kutlaması kokteylinde konuşan Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz, şöyle konuştu: "Bu gün ne 5 Mayıs ne 12 Mayıs. Hem hemşirelerin hem ebelerin birlikte kutlayacağı bir gün olmasını diledik. İyi ki ebe oldunuz, iyi ki hemşire oldunuz. Özel günler birbirimizi hatırlamak ve bir arada olmak için bir vesiledir. Bu günlerin sadece sorunların ifade edildiği bir gün olmasını doğru bulmuyorum. Bu günler bayram günlerimiz. Tabii ki sorunlar da konuşulacak. Ancak bu günü özel kılan, birlikte geçirilen güzel bir günü güzel olarak hatırlamak olacak" dedi.

"GEBENİN KARNI EBENİN ELİNDE BÜYÜYOR"

İnsan hayatının sağlıkçının elinde doğduğunu ifade eden Türkyılmaz şöyle devam etti: "Gebenin karnı ebenin elinde büyüyor. Ebeler, hemşireler hayatımızın her aşamasında doğumdan ölüm anına kadar bizimle birlikte. İyi ki hemşirelerimizi ve ebelerimiz var. Onlarsız safi doktorun yapacağı bir şey yok. Doktor iyi bir teşhis koyabilir, iyi bir reçete de yazabilir. Ama hastanede yatan hasta için tedavinin düzgün uygulanması hemşirenin elindedir. Tedavi düzgün uygulansa bile astığı suratla o hemşire, o tedavinin etkisini sıfıra indirebilir ve hasta iyileşemeyebilir. Dolayısıyla bugün onların günü. Onların bayramları olsun, sadece sorunların dile getirildiği günler olmasın. Sağlık işi gerçekten özveri istiyor. Hiçbir meslekle kıyaslanamaz. Çünkü insanla uğraşmak zor. Diğer mesleklerinde zorluıkları var ancak bizim mesleğimiz, kendimizi biraz unutmayı gerektiriyor. Sabır istiyor. İyi ki hemşirelerimiz ve ebelerimiz var. Gününüz kutlu olsun."

Kutlama, Türkyılmaz'ın İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nde çalışan tüm ebe ve hemşirelere karanfil vermesi günlerini kutlaması ile son buldu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Bediha Türkyılmaz İzmir Sina Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title