Haberler

İl Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya'nın Görevi Sona Erdi

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya’nın görevi sona erdi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya'nın görevi sona erdi.

İl Sağlık Müdürlüğü görevi sona eren Dr. Öksüzkaya, sosyal medyadan şu veda mesajını yazdı:

"İl Sağlık Müdürü Dr.Ahmet ÖKSÜZKAYA'nın

VEDA MESAJI

Yürütmekte olduğum Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü görevim 09/10/2014 itibarıyla sona ermiş bulunmaktadır.

12.12.2011 tarihinde devraldığım görevimde, benden önce görev yapan tüm İl Sağlık Müdürlerimizin Müdürlüğümüzü getirdiği noktadan, onların da desteği ile bir adım daha ötesine götürebilmek öncelikli hedefimiz oldu.

Rutin iş ve sorumluluklarımız dışında ilkleri yapmaya, fark oluşturmaya çalıştık. Kayseri İl Sağlık Müdürlüğünü hem Sağlık Bakanlığı bünyesinde Ülke genelinde icraatlarıyla ÖNDER VE ÖRNEK olabilecek bir konuma getirmeye çalıştık hem de İl içerisinde diğer kurum ve kuruluşlarla ilişkilerinde ve çalışmalarında işbirliklerimizi güçlendirdik.

Tabi tüm bu çalışmalarımızı yaparken önceliğimiz Hakkın rızasını kazanmak, halkımıza hak ettiği hizmeti sunabilmek oldu. Çok şükür ki, özellikle 663 sayılı KHK gereği teşkilatımız yeniden yapılandırılırken hiçbir sorun yaşamadan ve yaşatmadan geçiş sürecini başarıyla atlattık.

Bu süreçte yaptığımız çalışmalar, gerek uluslararası ve gerekse ulusal ve yerel düzeyde ses getirdi, örnek alındı. Albert Einstein'ın dediği gibi "Takdir ediliyorsan değil, Taklit ediliyorsan başarmışsın demektir." Elhamdülillah biz hem takdir edildik, hem de çalışmalarımız örnek alındı.

Ölçemezsen bilemezsin, bilemezsen yönetemezsin. Yaptığımız işleri somut olarak ölçüp kendimizi değerlendirdik. Yeterliliklerimizin yanı sıra yetersizliklerimizi de kabul ederek, doğru ve tutarlı davranışlarımız kadar eksik ve yanlışlarımızı da çekinmeden, ürkmeden söyledik. Böylece algılamaların doğru bir şekilde olmasına katkı sağladık. Kurumumuzun kültür ve değerlerinin bir yaşam tarzına dönüşmesi için çalıştık.

Davranışlarımızda mülayim, prensiplerimizde katı olduk. Doğrunun, adaletin, hakkın yanında bulunduk, yanlış ve hatalı işler varsa korkmadan, çekinmeden üzerine giderek gerekeni yaptık. Vatandaşlarımıza ve personelimize karşı hizmet öncelikli yaklaşıp hep ulaşılabilir olmaya gayret ettik. Başladığımız noktaya göre ulaştığımız nokta Müdürlüğümüze ait istatistiki veriler değerlendirildiğinde tüm açıklığı ile görülecektir. Örneğin; 2002 yılında İlimizde 11 olan Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu (ASHİ) sayısı, 2011 yılsonunda 22'ydi. Görevi devrettiğim zaman İlimizde ASHİ sayısı 32, 2014 sonuna kadar her türlü hazırlığı bitmiş ve açılacak olan 4 ile birlikte toplam 36 olacak inşallah. 2015 yılsonuna kadar planlanan ve altyapı çalışmaları hazırlanan açılacak istasyon sayısı 10, hedeflenen il geneli toplam ASHİ sayısı toplamda 46 olacak. Yine bu sürede; İlk 10 dakikada kentsel vakaya ulaşım oranını %86,6'dan %93,4'e, İlk 30 dakikada kırsal vakaya ulaşım oranını ise %85'ten %98,1'e çıkartmayı başardık.

Kişisel kaliteyi artıracak çalışmalara da imza attık. Hem şahsıma hem idareci arkadaşlarıma hem de çalışma arkadaşlarıma yönelik kariyer planlamaları yaptık. Hizmet içi eğitimlere, lisans tamamlama ve lisansüstü eğitimlere önem verdik. Çalışanların yetkinliklerini artırmak amacıyla yoğun eğitim programları yanında yurt içi ve yurt dışı eğitsel etkinliklere, projelere, kongrelere, konferanslara katılım sağladık.

Hedefimiz, her zaman bulunduğumuz noktanın ilerisine gitmek oldu ve hep bu doğrultuda çalıştık. Bu çalışmalar sonucunda da kurumsal olarak aranılan, danışılan, örnek alınan bir Müdürlük olmayı başardığımıza inanıyorum.

Başarı ekip işidir. Rabbime binlerce kez şükürler olsun ki, çok uyumlu, başarılı, özveriyle emeğini ortaya koyan, mesai mefhumu gözetmeyen idari bir kadro ve sağlık çalışanlarıyla çalışmak bana nasip oldu.

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğünün ortaya koyduğu her başarılı çalışmanın altında çalışma arkadaşlarımın gayret ve imzaları var.

Bu süreçte kişisel olarak başaramadığım en önemli husus, aileme ve çocuklarıma hak ettikleri vakti yeterince ayıramamaktır. Onların zamanlarından çalarak gece gündüz işimizin arkasından koştuk.

Bu vesileyle; Başta eşim, çocuklarım ve aileme,

Sayın Cumhurbaşkanlarımız Abdullah GÜL ve Recep Tayyip ERDOĞAN' a,

Sayın Başbakanımıza,

Sayın Bakanlarımız; Prof. Dr. Recep AKDAĞ, Uzman Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU ve Taner YILDIZ' a,

Sayın Valilerimiz; Mevlüt BİLİCİ, Şerif YILMAZ ve Orhan DÜZGÜN' e,

Milletvekillerimize,

Garnizon Komutanımız Ali DEMİRAL' e,

Büyükşehir Belediye Başkanımız Av. Mehmet ÖZHASEKİ' ye,

Üniversitelerimizin Rektörlerine,

Vali Yardımcılarımız ve Kaymakamlarımıza,

Hiçbir zaman emeğini, bilgisini, desteğini bizden esirgemeyen Melikgazi Belediye Başkanımız Uzm. Dr. Memduh BÜYÜKKILIÇ başta olmak üzere tüm İlçe Belediye Başkanlarımıza,

Başta AK Parti eski İl Başkanı Ömer DENGİZ olmak üzere tüm siyasi parti temsilcilerine,

Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızın Bölge ve İl Müdürlerine,

Çok başarılı ve uyumlu bir şekilde çalıştığımız Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Ahmet GÖDEKMERDAN ve Halk Sağlığı Müdürümüz Dr. Yunus KARADAĞ' a ve ekiplerine,

Sivil Toplum Örgütlerine,

Özel Sağlık Kurum ve Kuruluşları İdareci ve Çalışanlarına,

Basın Mensuplarına,

Ve burada sayamadığım diğer kurum ve kişilere Müdürlüğüm süresince gösterdikleri ilgi, alaka ve işbirliklerinden ötürü teşekkür ederim.

Ama en çok, bu sürede, gece-gündüz, soğuk-sıcak demeden 7 gün 24 saat çalışan Sağlık Çalışanlarına, Sağlık Müdürlüğündeki yönetim kadrosu ile personelime teşekkürü bir borç bilirim.

Benden sonra görevi devralacak İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail KILIÇ' a canı gönülden başarılar dilerim. Kayseri'de sağlık hizmetlerini bizim getirdiğimiz noktadan daha ileriye götüreceğine ve yarım kalan projelerimizi tamamlayacağına inancım tamdır. Allah yar ve yardımcısı olsun.

Makamlar gelip geçicidir. Önemli olan makamdan ayrılınca insanların yüzüne bakabilmektir. Sözlerimi Hz. Ömer (r.a.)' ın bir sözüyle bitireceğim; "Kişiliğini makamdan alanlar, makamdan sonra kişiliksiz kalırlar."

Saygılarımla…

Dr. Ahmet ÖKSÜZKAYA" - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı Albert Einstein Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title