Haberler

İl Polemiğine Son Noktayı Bakan Çavuşoğlu Koydu Açıklaması

AK Parti Manavgat İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat ve Alanya’nın ayrısı gayrısı olmayan, aynı yaylaları aynı sahili paylaşan, kaderi bir ,her şeyi aynı olan dost, kardeş ve akraba iki ilçe olduğunu belirterek “Bir ilçenin il yapılıp yapılmaması siyasi iktidarın tercihidir.

Ak Parti Manavgat İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat ve Alanya'nın ayrısı gayrısı olmayan, aynı yaylaları aynı sahili paylaşan, kaderi bir,her şeyi aynı olan dost, kardeş ve akraba iki ilçe olduğunu belirterek "Bir ilçenin il yapılıp yapılmaması siyasi iktidarın tercihidir. Siyasi iktidar bugüne kadar il yapma konusunda herhangi bir karar vermemiştir" dedi.

İftar programında ilk olarak konuşan Antalya Büyükşehir belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgat'ta büyükşehir belediyesinin yapmakta olduğu hizmetleri ve başta Türkbeleni Projesi olmak üzere yapılması planlanan hizmetleri detaylarıyla anlattı. Türel, Antalya ve İbrahim Sözen caddelerinde gerçekleştirilen altyapı ve kaldırım düzenlemelerinde ellerinde olmayan aksaklıklardan dolayı gecikmeler yaşandığını, bundan dolayı Manavgat halkının siteminde haklı olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise konuşmasına Ramazan süresince Müslüman ülkelere yaptıkları ziyaretlerden ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bu ülkelere yaptığı yardımları anlatarak başladı. Çavuşoğlu, Manavgat ile Alanya arasında çıkaktılan il olma polemiğine de son noktayı koydu.

ALANYA İLE MANAVGAT ARASINA NİFAK SOKAMAYACAKLAR

Manavgat ve Alanya'nın ayrısı gayrısı olmayan, aynı yaylaları aynı sahili paylaşan, kaderi bir her şeyi aynı olan dost, kardeş ve akraba iki ilçe olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "İl yapıp yapmamak siyasi iktidarın tercihidir. Siyasi iktidar bugüne kadar il yapma konusunda herhangi bir karar vermemiştir ve il yapma konusunda da düşüncesi son derece bellidir. Dolayısıyla ortada böyle bir karar yokken gereksiz yere iki ilçemizi ayağa kaldıracak söylemlerden uzak durmak lazım. Hem Alanya'daki kardeşlerimiz için söylüyoruz hem de Manavgatlı kardeşlerimiz için söylüyoruz. Önemli olan hizmettir, önemli olan Manavgat'ımızı kalkındırmaktır, Alanya'mızı büyütmektir. İki ilçemize de diğer ilçelerimize de hizmeti en iyi şekilde yapabilmektir. Bugün Manavgat'ımızın, Alanya'da da söyledim herhangi bir işlem yapmak için Antalya'ya gitmek zorunda mısınız, yok. Yani şu anda işlemler bakımından tüm kurumların müdürlükleri var. Biz ne yapıyoruz, üniversite yoksa üniversite kuruyoruz, yolu eksikse bunu yapıyoruz, ekonomi ile ilgiliyse ekonomi, kalkınma ile ilgiliyse kalkınma, turizm ile ilgiliyse proje ise proje, bunları yapmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bunlardan etkilenmeyin, biz hepimiz kardeşiz, biz hepinizin milletvekiliyiz, hepinizin bakanıyız. Burada sizin karşınızda oturan kardeşlerimiz de el ele gönül gönüle herkesin kıskandığı bir şekilde, kardeşlik duygusu içerisinde gece gündüz sizler için çalışıyoruz. Manavgat'ımızla Alanya'mız arasına girmeye kimsenin gücü bugüne kadar yetmemiştir bundan sonra da yetmeyecektir" dedi.

ALANYASPOR VE ANTALYASPOR KARDEŞ TAKIMDIR

Geçmişte aynı zihniyetin Antalyaspor ile Alanyaspor arasına da nifak tohumları ektiğini ve iki takım taraftarlarını birbirine düşman ettiğini belirten Çavuşoğlu "Şimdi görüyorsunuz Konya'daki final maçında çok sayıda başta 07 Gençlik olmak üzere Antalyaspor taraftarı vardı. Alanyaspor'un şampiyonluk gecesine Antalyaspor'un ve Alanyaspor'un kaşkoluyla beraber çıktım. Antalyaspor'un da önemli maçlarına Alanyalı gidiyor. Manavgatlı kardeşlerimi Antalya stadında görüyoruz. Bununla gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Antalyaspor'dan sonra Alanyaspor'un süper lige çıkmasıyla, Antalya'nın süper ligde 2 takımının olduğunu, bunun her şehre nasip olmadığını belirten Çavuşoğlu, "İnşallah Manavgatspor'umuza da destek vererek hak ettiği yere gelmesini sağlayacağız. İlçe Başkanımız Hasan Öz kardeşimizin yönlendirmeleri, sizlerin evladı olan İbrahim aydın abimizin destekleriyle önümüzdeki yıl Menderes Başkanımla kol kola vererek Manavgatspor'umuzu da hak ettiği yere getireceğiz. Sporun önemini biliyoruz. Antalya'da futbol denilince eskiden Manavgatspor ve Manavgat akla gelirdi. Bunun bilincinde olan bizler Manavgatspor'unda şu anda bulunduğu konumu benimsemiyoruz" dedi

İftar programına AK Parti Antalya Milletvekili ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanısıra AK Parti Antalya Milletvekilleri Hüseyin Samani, Mustafa Köse, Gökçen Özdoğan Enç ve İbrahim Aydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir İlçeler Koordinatörü İsa Akddemir, Ak Parti İl ve ilçe yönetim kurulu, Kadın ve gençlik kolları üyeleri, Partililer, muhtarlar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mevlüt Çavuşoğlu Antalyaspor AK Parti Manavgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title