Haberler

Adıyaman İl Özel İdaresinden Amatör Spor Kulüplerine Destek

Güncelleme:

Adıyaman İl Özel İdaresi, merkez ve ilçelerde birinci ve ikinci amatör ligde mücadele eden 28 spor kulübüne malzeme dağıttı.

Adıyaman İl Özel İdaresi tarafından merkez ve ilçelerde birinci ve ikinci amatör ligde mücadele eden 28 spor kulübüne malzeme dağıtımı yapıldı.

İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen malzeme dağıtım törenine; Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Doğan, İl Genel Meclis Üyesi Salih Şahan ve birinci ve ikinci amatör spor liginde mücadele eden 28 spor kulübünün başkan ve temsilcileri katıldı.

Spor malzemeleri dağıtım töreninde konuşan İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, amatör spor kulübü başkanlarına seslenerek; "Sizler gençlerimizi kötü alışkanlıklardan ve kahve köşelerinden arındırarak topluma hayırlı evlatlar olarak yetiştirilmesini sağlıyorsunuz. Biz gençlere çok büyük önem ve ehemmiyet veriyoruz. Çünkü gençlik bizim geleceğimizdir. Bizlerde İl Genel Meclisi olarak bu bilinçle zor şartlar altında spor yapan gençlerimize İl Özel İdaresi olarak imkanlarımız ölçüsünde destek veriyoruz" dedi.

İl Özel İdaresi olarak kırsal kesime yönelik yol, su ve kanalizasyon gibi temel altyapı hizmetlerinin yanında, Adıyaman'da amatör spora da büyük destek verdiklerini belirten Vali Mahmut Demirtaş ise şunları söyledi:

"Sağlıklı toplumlar ancak sağlıklı gençlerin yetişmesine bağlıdır. Bizim tek temennimiz sağlıklı bir toplum ve gençlik yetiştirebilmektir. Adıyaman'da bütün düşüncemiz hep bu olmuştur. Gençlerimizin imkan ve kabiliyetlerini en iyi şekilde kullanmalarını sağlamak ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan koruyarak sportif faaliyetlere yönlendirebilmek için İl Özel İdaresinden amatör spora imkanlarımız ölçüsünde destek çıkıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda 28 amatör spor kulübümüze 504 adet krampon, 504 adet eşofman ve 56 adet futbol topu dağıtacağız. Bugün dağıtımını yapacağımız malzemelerin bedeli yaklaşık 50 bin TL'dir."

Adıyaman'da gençlerin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek, saklı olan potansiyellerini tam anlamıyla ortaya çıkarabilecekleri imkan ve zemini hazırlamak amacıyla çok önemli spor yatırımlarını hayata geçirdiklerini kaydeden Vali Demirtaş, "Bu yatırımların bir kısmını ilçelerde ve köylerimizde bitirmiş bulunuyoruz. İnşallah yakın zamanda kalan tesisleri de bitirerek halkımızın hizmetine sunacağız. Bunların bitirilmesi ile birlikte Adıyaman ulusal ve uluslararası alanda birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak ve gençlerimiz sportif faaliyetlerde çok daha iyi noktalara gelmiş olacaktır. İl Özel İdare programı ve KÖYDES Projeleri kapsamında 2013 yılında Adıyaman merkez ve ilçelerinde 85 köy ve mezra yolunda yaklaşık 400 kilometre 1. ve 2. kat asfalt yapılmıştır. Muhtelif köy yollarının toplam 102 km'si asfalta hazır hale getirilmiştir. Ayrıca köy yollarında toplam 965 kilometre yolun asfalt yama, bakım ve onarımı gerçekleştirilmiştir. 15 köyün köy içi yol ve sokaklarında toplam 70 bin 614 metrekare kilitli parke döşenmiştir. Köylerimize kilitli parke taşı döşenmesi ve diğer altyapı hizmetleri ile ilgili çalışmalarımız seri bir şekilde devam ediyor. Bu çalışmaları bitirdiğimiz köylerin çoğu şehir görünümüne kavuşmuştur. Görüldüğü gibi İl Özel İdaremiz sosyal hayatın her alanında önemli yatırımlara ev sahipliği yapmaktadır" diye konuştu.

Malzeme dağıtım töreninde Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Adıyaman İl Temsilciliği ile İl Özel İdarespor Kulübü tarafından amatör spora yaptıkları katkılardan dolayı Vali Mahmut Demirtaş'a bir adet plaket takdim edildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Demirtaş Kenan Doğan Adıyaman Baykan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title